|
|
Lezzet Güneşi
Yeşil kereviz dolması Kerevizi derince soyup, yandan keserek iç kısımlarını oyun. Kerevizleri ve iç kısımlarını limonlu suda yumuşayana dek haşlayın. Bu arada havucu da ayrı bir tencerede yarı yarıya haşlayın ve sonrasında iri doğrayın. Kerevizleri tencereden alıp, iç kısımlarını küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavaya yarım çay bardağı sıvıyağı alıp, küp doğranmış soğanları ve tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyip, 2-3 dakika soğanlar pembeleşene dek kavurun. Kereviz dallarını ve yapraklarını irice doğrayarak 2-3 dakika daha kavurun. Yıkanmış 3 çorba kaşığı pirinci, tuzu ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri ekleyin. Sebzelerin üzerini hafifçe aşacak kadar kerevizlerin haşlama suyundan ekleyerek, kısık ateşte sebzeler ve pirinçler yumuşayana dek pişirin. Bu harcı soğutup, kereviz göbeklerine tepeleme doldurduktan sonra servis yapın.
(4 kişilik) * 4 adet kereviz * 1/4 limon suyu * Yarım çay bardağı sıvıyağ * 2 adet soğan * 1 adet havuç * Kereviz yaprakları * 3 çorba kaşığı pirinç * 1 tatlı kaşığı tozşeker * Tuz
|