Nevbahar salatası
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Sıcakken ezerek, püre haline getirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Soğuyunca içine havucu ve kabukları ile birlikte salatalığı rendeleyin. 2 çorba kaşığı yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve naneyi ekleyip, iyice karıştırın. Yuvarlak bir kek kalıbına bu karışımı yayın. Üzerine de kalan 1 çorba kaşığı yoğurdu yayın. Buzdolabında en az iki saat bekletin. Servis tabağına alın. Dilerseniz üzerini ketçap ve zeytinyağı ile süsleyerek servis yapın. Not: Salatalık dilimleri ile salatanın etrafını çevreleyebilirsiniz.
(4 kişilik) * 5 adet patates * 2 adet salatalık * 1 adet havuç * 1 adet limonun suyu * 3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane * 4 diş sarmısak * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * Tuz, karabiber * Ketçap (arzuya göre)
|