Hint güzeli
180 kalori porsiyon Yoğurt, sarımsak, zencefil, biber salçası, limon suyu, tuz, köri ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını iyice karıştırın. Etleri katıp, iyice harmanlayın, üzerini streçleyin ve buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Etlerin üzerlerine kalan yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pilav ile birlikte servis yapın.
(4 kişilik) * 500 gram piliç ızgara tava * 100 gr. yoğurt (süzme) * 1 diş sarımsak (dövülmüş) * 1 çay kaşığı zencefil * 2 çay kaşığı acı biber salçası * 1 tatlı kaşığı limon suyu Tuz (arzu edilen miktarda) * 1 çay kaşığı köri * 2 çorba kaşığı zeytinyağı
|