Fırında Lorlu Domates
Domateslerin üzerini keskin bir bıçak yardımıyla kapak şeklinde kesin. Her birinin içini tatlı kaşığı yardımıyla alın ve domatesleri havlu kağıt üzerine ters çevirerek süzdürün.Çıkarttığınız domates içlerinin çekirdeklerini temizleyin, etli kısımlarını küçük küpler şeklinde kesin. Lor, soğan, dereotu, maydanoz, keten tohumu, çörekotu, tuz ve karabiberi ilave edip harmanlayın ve domateslerin içine paylaştırın. Üzerlerine cheddar peynirlerini yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, peynirler hafif eriyinceye kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Maydanoz ve pul kırmızıbiber serperek servis yapın.
160 kalori/porsiyon (4 kişilik) * 4 Adet * 4 adet domates (sert) * 200 gr. lor peyniri (çatalla ezilmiş) * 2 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 3 sap dereotu (ince kıyılmış) * 3 sap maydanoz (ince kıyılmış, süslemek için ayrılmış) * 1 tatlı kaşığı keten tohumu (toz) 1 tatlı kaşığı çörekotu * Tuz, karabiber, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda) * 4 dilim cheddar peyniri
|