|
|
Lezzet Güneşi
Köfteli kereviz Kerevizleri ortadan ikiye kesin, limon suyu ve sirke ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün ve ortalarını çorba kaşığı ile oyun. Çıkan içleri küçük küçük küp doğrayın. Isıtılmış yağda soğanları sararıp, yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Küp doğranmış kerevizleri ve köfteleri katıp, 3-4 dakika daha karıştırarak soteleyin. Domates, dereotunun yarısı, tuz, karabiber ve kekiği katıp harmanlayın ve çanak kerevizlerin içine paylaştırın. Hazırlanan kerevizleri yağlanmış fırın kabına dizin, üzerlerine peynir serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kalan dereotunu serperek servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 3 adet kereviz * Yarım limonun suyu * 1 çorba kaşığı sirke * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet soğan (iri doğranmış) * Yarım paket tavuk misket köfte * 2 adet domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış, küçük küp doğranmış) * Yarım demet dereotu (ince kıyılmış) * Tuz, karabiber, kekik * 150 gram kaşar peyniri
|