Çıtır lahana
Tereyağı ve zeytinyağını yanmaz tavada eritin. Patates, lahana, erişte söğüş, tuz ve karabiberi ekleyip, tahta bir kaşıkla karıştırarak, sebzelerin rengi değişip hafif çıtırlaşıncaya kadar soteleyin. Sotelediğiniz malzemeyi tahta bir kaşıkla tavanın ortasına doğru hafif bastırarak toplayın. Her iki yüzünü kızarıncaya kadar 3-4 dakika daha pişirin. Kiraz domatesler ve zeytin ile süsleyip, sıcak servis yapın.
MALZEMELER (2 kişilik) * 25 gram tereyağı * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet (orta boy) patates (haşlanmış, hafif ezilmiş) * 1 komposto kasesi lahana (kalın jülyen kesilmiş) * Yarım paket tavuk erişte söğüş * 4 adet kiraz domates * 2 adet zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
|