|
|
Bu 270 gıdadan biri dokunabilir
Gıda bağışıklık profilini ortaya çıkartan testin kapsadığı 270 gıda ve katkı maddesinden en sık karşılaşılanları şunlar: * ET: Ördek, kaz, tavuk, kuzu, karaca, sığır, dana, devekuşu, hindi, bıldırcın. * SEBZELER: Enginar, patlıcan, bambu filizi, lahana, ıspanak, domates, kabak, soğan, kereviz, patates, havuç, salatalık, brokoli, balkabağı, pırasa, pazı, dolmalık biber. * TAHILLAR: Kara buğday, arpa, kestane, mısır, pirinç, kızıl buğday, yulaf, çavdar, buğday. * BAKLAGİLLER: Fasulye, taze fasulye, bezelye, nohut, mercimek. * BAHARAT VE OTLAR: Anason, fesleğen, keklik otu, Arnavut biberi, karabiber, kırmızı biber, dereotu, sarmısak, kişniş, kimyon, selam otu, küçük Hindistan cevizi, karanfil, kekik, maydanoz, beyaz biber, biberiye, ada çayı, hardal tanesi, keki otu, vanilya, ardıç, limon, melisa. * SALATALAR: Su teresi, acı marul, hindiba, atom marul, Frenk salatası, göbekli marul, radika, roka, roma salatası. * MANTARLAR: İstiridye mantarı, beyaz mantar, kestane mantarı, şiitake mantarı, dağ mantarı. * DENİZ MAHSULLERİ: Yılanbalığı, hamsi, istiridye, alabalık, çalı karidesi, büyük dil balığı, morina balığı, somon balığı, uskumru, midye, levrek, sardalya, mezgit, pisibalığı, tonbalığı, ahtapot, sudak balığı.
|