|
|
|
|
Yemek müzik gibi doğaçlama olmalı
Ünlü müzisyen Harun Kolçak'ın müzikten sonraki en keyifli uğraşı yemek. Her yemeğe biraz şeker katıyor, baharatı bol kullanıyor, salatalara portakal suyu ekliyor... Kolçak şu sıralar, bu konudaki birikimini hem TV'de, hem de Sofra dergisindeki yeni köşesinde sevenlerine aktarmaya hazırlanıyor.
Harun Kolçak, şu günlerde yeni albümünün hazırlıkları ile uğraşıyor. Beş yıldır sesini soluğunu duymadığımız Kolçak, bir önceki albümü 'Yaşasın'daki ticari kaygıları tamamen geride bırakmış olarak sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Bu yüzden de hayranlarının tıpkı ondan beklediği duygusallıkta ve kalitede bir albüme kavuşacağı müjdesini veriyor. Bu beş yıllık arada Kolçak, hiç boş durmamış, ruhsal gelişimi açısından çok önemli deneyimler yaşamış. En önemlisinin ise, atv'de yayınlanan Ünlüler Çiftliği'nde gerçekleştiğini, bir gece yıldızların altında otururken evrenle bütünleştiğini ve o andan itibaren de pek çok takıntısından kurtulduğunu söylüyor.
ARTIK VEJETARYEN DEĞİL Bunların en önemlisinin de vejetaryenlik konusunda olduğunu belirten Kolçak, artık çok daha esnek olduğunu ifade ediyor. Hatta öyle ki, haziran ayından beri deniz ürünü ve yumurta yemeye başlamış. "Peki neden deniz ürünü?" diye soruyoruz. Cevabı gayet mantıklı: "Deniz canlılarının sinir sistemleri gelişmediği için acı, korku gibi duygular yaşamıyorlar. Bu nedenle de deniz ürünü yiyebiliyorum." Kolçak için yemek, gerçekten çok önemli. Öyle ayaküstü yenilen yemekler ona göre değil. Mutlaka lezzetli ve keyifli bir yemeği tercih ediyor. Hatta, müzikle yemek arasında büyük bir benzerlik olduğunu düşünüyor: "Yemek de tıpkı müzik gibi doğaçlama yapılan bir şey. Yaptığım yemeği her deneyişimde ufak tefek değişiklikler katıyorum. Sürekli bir araştırma içindeyim. Hatta, bir gün yemek yaparken Cemil İpekçi beni izliyordu. 'Yemek değil, büyü yapıyor gibisin. Böyle malzemeyi alıyorsun, kokluyorsun, kendinden geçiyorsun!' dedi."
SOFRA'DA KÖŞE YAZACAK Evet, Harun Kolçak mutfağa girdiğinde gerçekten kendini kaybedebiliyor. Mart sayısından itibaren Sofra dergisinde "Ruhun Gıdası" isimli sayfada sevenleriyle buluşacak olan Kolçak, hem nefis tariflerini hem de pratik bilgilerini bu köşeden aktaracak. Bu arada kendisinin bir yemek projesi olduğunu da müjdeleyelim. Yani, kısa bir süre sonra onu ekranda yemek yaparken izleyebiliriz. Kolçak'ın mutfaktaki en önemli püf noktaları ise, her yemeğe biraz şeker katması, baharatı ve sarmısağı bolca kullanması, salatalara portakal suyu eklemesi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|