Lezzet Güneşi
Kestaneli köfte Isıtılmış tereyağında soğanı 5 dakika karıştırarak soteleyin ve soğumaya bırakın. Soğanları bir kaba alıp, kıyma, kestane, yumurta, adaçayı, ekmek kırığı, yenibahar, tuz ve karabiber ilave edip yoğurun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. (Bu harcı 1 gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz.) Hazırladığınız harcı 24 parçaya bölüp, yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gram piliç kıyma * 25 gram tereyağı * 1 adet büyük boy soğan (soyulmuş, ince doğranmış) * 200 gram kestane (haşlanmış, soyulmuş, ufak kırıklanmış) * 2 adet yumurta * 3 yaprak taze adaçayı * 100 gram taze ekmek kırığı * 1/4 tatlı kaşığı yenibahar * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|