|
|
Piliçli pay
Tereyağını eritip, pırasayı yumuşayıncaya kadar soteleyin. Unu ilave edip, karışım koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Süt ve tavuk suyunu karıştırarak azar azar ilave edin ve kaynamaya başlayıp, koyulaşana kadar pişirin. Etler, bezelye, mısır, dolmalık biber ve maydanozu ekleyip, ısınıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı 1,5 lt. kapasiteli bir fırın kabına koyun, üzerini yufkaların her katına yağ sürerek 4 parça yufka ile kapatın. Yufkaların kenarlarını, kabın kenarından harcan altına doğru itin. En üstteki yufkaya tekrar yağ sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerini kapatmadan yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
MALZEMELER (4 kişilik) * 60 gram tereyağı * 1 adet pırasa (ince dilimlenmiş) * 1 çorba kaşığı un * 1 su bardağı süt * 2,5 su bardağı tavuk suyu * 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış) * 1 çay bardağı bezelye (konserve, süzülmüş) * 1 çay mısır bezelye (konserve, süzülmüş) * 1 adet dolmalık biber (doğranmış) * 6 sap maydanoz (iri doğranmış) * 1 adet baklavalık yufka (4'e bölünmüş) * 3 çorba kaşığı zeytinyağı
|