|
|
Lezzet Güneşi
Tekke çorbası Una tuzu katıp, ortasını havuz şeklinde açın, yumurta ve suyu karıştırarak yavaş yavaş una yedirin. Hamuru unlu düz bir yüzeyde özleşene kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun. Üzerini mutfak havlusu ile örtüp, 30 dakika dinlendirin. Hamuru 2 parçaya ayırın. Her bir parçayı unlu düz bir yüzeyde 30 cm. çapında açın ve 1x1 ebatlarında kesin. Hamurların üzerine biraz un serpin, en az bir saat dinlendirin. Isıtılmış yağda soğanlar yumuşayıp sararıncaya kadar 3-4 dakika karıştırarak soteleyin, etleri ilave edip, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Domates, biber salçası, su ve tuzu ilave edin, kaynama noktasına kadar ısıtın. Hamurları tel süzgece alın ve unları gidinceye kadar silkeleyip, kaynayan etli suya ilave edin. Etler ve hamurlar yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirin. Üzerine nane ve karabiber serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 150 gram un (elenmiş) * 1 adet yumurta * 1 çay bardağı su * 1 çay kaşığı tuz * 1 adet hindi but (kuşbaşı doğranmış) * 4 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 1 tatlı kaşığı domates salçası * 1 çay kaşığı biber salçası * 1,5 lt. su (kaynar) * 1 çorba kaşığı nane * Tuz, karabiber
|