Mutfakta lezzet güneşi
Vişneli sarma Soğan ve tuzu ovun. Pirinci katıp, harmanlayın. Maydanoz, kıyma, salça, tuz, karabiber ve naneyi ilave edip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Asma yapraklarının içine hazırlanan harçtan koyarak sıkı olmayacak şekilde sarın. Tencereye artan asma yapraklarını ve kopardığınız saplarda dizip, üzerine hazırladığınız dolmaları sıralayın. Vişneleri dolmaların üzerine yayıp, bir tabak kapatın. Ilık suyu ilave edip, kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Limon suyu ve zeytinyağını çırpıp, dolmaların üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gram asma yaprağı * 500 gram kıyma * 170 gram pirinç (yıkanmış) * 2 adet soğan (ince doğranmış) * 1 çay kaşığı tuz oYarım demet maydanoz (ince kıyılmış) * 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası karışık * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 2,5 çorba kaşığı nane * 250 gram vişne (çekirdeksiz) * 1,5 su bardağı su (ılık) * 1 adet limonun suyu * 4 çorba kaşığı zeytinyağı
Fesleğen soslu piliç Un, karabiber ve tuzu karıştırıp, pilici bu karışıma bulayın ve hafif sallayarak fazlalıkları dökün. Zeytinyağı ve tereyağını ısıtıp, piliçleri pişirin. Tavadan alıp, sıcak tutun. Kremalı sosu hazırlamak için tereyağını ısıtıp, sarımsakları 2 dakika soteleyin. Tavuk suyu, krema ve limon suyunu ilave edip, kaynama noktasına getirin ve biraz azalıncaya kadar kısık ateşte kaynatın. Servis yapmadan hemen önce fesleğen, tuz ve karabiber katıp, karıştırın. Piliç göğüslerini fesleğenli sos ile servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet piliç göğüs * 3 çorba kaşığı un * Karabiber, tuz * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı tereyağı Fesleğenli sos: * 1 çorba kaşığı tereyağı * 2 diş sarımsak * 1 su bardağı tavuk suyu * 1 su bardağı krema * 1 limonun suyu * 2 çorba kaşığı fesleğen (ince doğranmış) * Tuz, karabiber
Aluciye Eti haşlayıp, kendi yağında kavurun. (Eğer et yağsızsa yağ ekleyebilirsiniz.) Soğan, kabak ve yeşil biberleri ekleyip, malzemeyi örtecek kadar su veya etsuyu ilave edin. Sebzelerin pişmesine yakın erikleri ekleyip, 5 dakika daha pişirin ve üzerini maydanozla kapatıp, ateşten indirin. Limon suyunu ilave edin, hafifçe karıştırıp sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * Yarım kg. kuzu kuşbaşı et * 2 adet soğan (iri doğranmış) * 1 kg. kabak (yarım ay şeklinde doğranmış) * 1 kg. yeşil biber (iri doğranmış) * 1 kg. yeşil erik (ya da taze çağla) * 2 demet maydanoz (iri doğranmış) * 4 adet limonun suyu
|