Kestaneli pilav
Isıtılmış yağda soğanı yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Bulguru soğana ilave edin ve 2-3 dakika daha karıştırarak soteleyin. Kuşüzümü, su, kestane, defne yaprağı, şeker, tuz ve karabiberi katıp, bulgur suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Dereotunun yarısını, naneyi ve yenibaharı katıp, harmanlayın. Kalan dereotunu üzerine serperek servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 150 gram kestane (haşlanmış ve soyulmuş) * 300 gram bulgur * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğan (iri doğranmış) * 1 çorba kaşığı kuşüzümü * 3 su bardağı su (kaynar) * 1 adet defne yaprağı * 1 adet kesme şeker * Tuz, karabiber * Yarım demet dereotu (iri doğranmış) * 1 çorba kaşığı nane (kuru) * 1 tatlı kaşığı yenibahar
|