|
|
Mantarlı tartölet
Un ve tereyağını kırıklı bir kıvama gelene kadar karıştırın. Hardal, 2 adet yumurtanın beyazı ve soğuk su ilave edip, hafif unlu bir yüzeyde hamur pürüzsüzleşene kadar yoğurun. Üzerini örtüp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı 2 adet fırın kağıdının arasına koyup, 12 cm. çapında tartölet kalıbını kaplamaya yetecek büyüklükte açın. Hamurları kalıplara yerleştirip, kenarlarını düzeltin, üzerlerini fırın kağıdı ile kapatın. Hamurların kabarmaması için kağıtların üzerine kuru fasulye koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fasulyeler ve fırın kağıtlarını alıp, 10 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın. Isıtılmış yağda mantarları yumuşayana kadar soteleyin. Pırasa ve biberiyeyi katıp, pırasalar yumuşayana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Hazırladığınız karışımı tart hamurlarına paylaştırın. Kalan yumurta beyazları, yumurta ve sütü karıştırıp, mantarlı karışımın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri açık olarak yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 su bardağı+1 çorba kaşığı un * 60 gram tereyağı (soğutulmuş) * 1 çorba kaşığı hardal * 4 adet yumurtanın beyazı * 1 çorba kaşığı su (buzlu) * 1 su bardağı mantar * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet pırasa (ince dilimlenmiş) * 2 çorba kaşığı taze biberiye * 2 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 1 çay bardağı süt
|