Mezgit marine
Yağ, soya sosu, bal, zencefil, taze soğan, limon suyu, limon kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balıkların üzerine dökün. Buzdolabında 10 dakika ile 1 saat arasında bir süre dinlendirin. Fırın tepsisini hafif yağlayın. Balık ve soğanları marinattan çıkarıp, tepsiye dizin. Üzerlerine fırça ile biraz marinat sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirin. Çevirip, diğer tarafına da marinat sürün ve 3-5 dakika daha pişirin. Limon dilimleriyle beraber, sıcak servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet mezgit filetosu * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı soya sosu * 2 çorba kaşığı bal * 1 tatlı kaşığı zencefil * 2 adet taze soğan (şerit doğranmış) * Yarım adet limonun suyu * Yarım adet limonun kabuğu (rendelenmiş) * Tuz, karabiber * 1 adet limon (ince halka kesilmiş)
|