Patatesli but
Isıtılmış zeytinyağında soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Patatesleri ilave edip, 5 dakika daha karıştırarak soteleyin. Etleri fırın kabına dizin. Aralarına soğanlı patatesleri yerleştirin. Kerevizi sirke, şeker, tuz ve karabiber ile ovun. Domates ve suyu ilave edip karıştırın ve fırın kabındaki malzemenin üzerine gezdirin. Biberiye dallarını etlerin arasına yerleştirin. Fırın kabını alüminyum folyo ile kapatıp, ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu açıp, üzeri kızarıncaya kadar, 10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 paket piliç butu * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük soğan (piyaz doğranmış) * 2 adet orta boy patates (karpuz dilimi kesilmiş) * 2 adet kereviz sapı (ince kıyılmış) * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 1 tatlı kaşığı sirke * Tuz (arzu edilen miktarda) * 1 çay kaşığı karabiber * 2 adet domates (küçük küp doğranmış) * Yarım bardak su * 2 sap biberiye dalı
|