Ispanaklı balık
Marinat malzemelerini pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar robottan geçirin. Balıkları bu karışıma koyup, bulayın ve 30 dakika dinlendirin. Bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını ısıtıp, balıkları pişirin. Kalan tereyağını ısıtıp ıspanak yapraklarını 4-5 dakika karıştırarak soteleyin. Balıkları ıspanak yatağında limon dilimleriyle birlikte servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 8 adet beyaz balık filetosu * 3 çorba kaşığı tereyağı Marinat: * 1 su bardağı taze kişniş yaprağı veya maydanoz * 4 diş sarımsak (iri doğranmış) * 1 çorba kaşığı taze zencefil (ince doğranmış) * 1 çay kaşığı köri * 2 tatlı kaşığı toz zerdeçal * Yarım tatlı kaşığı toz kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı tuz * 125 ml. limon suyu * 300 gram ıspanak yaprağı * Yarım adet limon kabuğu (ince dilimlenmiş)
|