Yoğurt aşı
Bulguru 1 su bardağı suyla ıslatın. Soğan, salçalar, kimyon ve tuzu ekleyip, iyice yoğurun. Köfte kıvamına gelince köftelik eti katıp tekrar iyice yoğurun, küçük köfteler yuvarlayın ve kaynar tuzlu bol suda yaklaşık 10 dakika haşlayın. Kalan 4 bardak suyu kaynatıp, önce pirinci, daha sonra yoğurdu ilave edin. Karıştırarak, yaklaşık 10 dakika pişirin. Köfteleri ve nohutu çorbaya ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Tereyağıyla naneyi hafifçe kızdırıp, çorbanın üzerine dökün. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 su bardağı köftelik bulgur * 5 su bardağı su * 1 adet küçük boy soğan (rendelenmiş) * 1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber salçası * 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber salçası * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 çay kaşığı tane kimyon (dövülmüş) * 500 gram köftelik et (macun kıvamında çekilmiş) * 2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt * 1 tatlı kaşığı pirinç * 1 çay bardağı nohut (haşlanmış) * 1 tatlı kaşığı kuru nane * 1 tatlı kaşığı tereyağı
|