| |
|
|
"Avrupa'daki en iyi sığır eti!.."
Başlıktaki "Avrupa'daki en iyi sığır eti" lafı bana ait değil.. Dünyanın en ünlü yemek uzmanlarından.. "Dünya restoranları ondan sorulur" diyebileceğimiz bir araştırmacı, yazar, uzman, gurmeye ait.. Zagat!.. "İşte istediğiniz biftek burada.. Yanılmanıza imkan yok, bu mum ışıklı, romantik et Mekkesinde.." diye yazmış, 2005 restoranlar kitabında.. Surf 'n Turf Steak House'da hayatımın en lezzetli sığır etini yedim.. Burayı keşfeden, bizi götüren Dr. Erdoğan Karatay "Etler doğrudan Teksas'tan geliyor. Amerika'dan et ithal izni alan tek restoran burası" diye işin sırrını kulaklarıma fısıldadı.. İşin en güzeli.. Bu lokantanın hemen tüm garsonları Türk.. Yani giderseniz, memleketinizde gibi hizmet göreceksiniz.. Biz Erdoğan'la erken geldik.. Masanın yarısı, Galatasaray maçından, 300 kilometreden geliyor. Birer sigara böreği istedik.. Üç "Puro" böreği geldi. Ispanaklı.. Muhteşem.. Üç devasa börek mideye inince, ben yarı, hatta yarıdan fazla doydum.. Galiba etlere uzaktan bakacağız.. Hayır yakından baktık. Servis öyle.. Bir pasta servis arabası geliyor masanıza.. Tabaklar içinde çiğ sığır eti parçaları.. Bir sığırın her bölgesinden kesilmiş etler.. Hepsinin adı da, tadı da ayrı.. Şef garson size birer birer etleri takdim ediyor.. Görüyor ve dinliyorsunuz.. Ondan sonra seçim yapıyorsunuz.. Şef gene de size tavsiyelerde bulunuyor.. Mesela bana.. Nerdeyse ayaklarıma kapanıp ağlayacaktı.. "Yapmayın Hıncal Bey.. Bu ete kıymayın.. Hayvanı bir daha öldürmeyin.. Bu et nasıl iyi pişmiş olur.. Çöpe atalım daha iyi.." Üç ince biftek seçtim.. Herbiri ayrı sosla.. Biber, peynir ve Dijonaise hardal.. Bakmak için tabii.. Ben de üç değil, bir biftek yiyecek hal yok.. Erdoğan moral veriyor.. "Kalanı ben yerim ağbi, merak etme.." Biftek ateş gibi sıcak bir tabakta geldi.. Sonra masa donandı, garnitürle.. Garnitürler ortaya.. Bittikçe yeni servis konuyor.. İstediğiniz kadar.. Harika bir acem pilavı.. Kabuklu patates kızartması.. Izgara ve taze sebzeler.. Yeşiller.. Aklınıza ne gelirse.. Şefin "Çöpe atın daha iyi" dediği, iyi pişmiş etleri anlatmama imkan yok.. Ben Teksas'ta da sığır yedim.. Böylesini orda dahi yemedim.. Hani midem doluydu. Hani yarıdan fazla toktum.. Üç bifteği de sildim süpürdüm.. Yetmedi, tabakta kalan soslarına da ekmek batırdım, Erdoğan yanımda kıs kıs gülerken.. Bir lezzet cümbüşü.. Yolunuz Frankfurt'a düşerse.. Dünyanın en iyi sığır etini yemek isterseniz.. Beef steak yani.. Feuerbach strase 11a (Bu a'ya dikkat.. 11 çok başka bir bina çünkü..) Tel: 069- 71 03 40 50 (Oradan tabii.. Buradan 00 49'la) www.the-steakhouse.de Surf'n Turf'ün bir de balık lokantası var, Grüneburgweg 95'te.. Onunla karıştırmayın sakın..
|