|
|
|
|
Romatizma hastaları bilinçli beslenmeli
Prof. Dr. Cihan Aksoy'a göre romatizma hastaları ya da romatizmaya yakalanmak istemeyenler mümkün olduğunca az kırmızı et, salam, sosis ve yumurta yemeli. Aksoy, "Çünkü bu tür besinler romatizmanın yol açtığı enfeksiyonları şiddetlendiren yağ asitleri içeriyor. Tatlı su balıkları çok az zararlı asit maddeleri ve buna karşılık bolca Omega-3 yağ asidi içerdiğinden enfeksiyonları önemli derecede önlüyor. E vitamininin ağrılara ve enfeksiyonlara iyi geldiğini çeşitli araştırmalar kanıtladı. Fakat E vitamininin iyileştirme aşamasına geçmesi için yüksek dozda alınması gerekiyor. Coğu zaman bu iyileştirici etkiyi desteklemek için C vitamini de ilave ediliyor" diyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|