Patates kalesi
Haşlanmış patatesleri 0.5 cm. kalınlığında halka halka kesin. İnce doğranmış mantar, zeytinyağı, sarmısak, krema, ekmek içi, yumurta, beyaz peynir, nişasta, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Yağlanmış 25 cm. çapında kelepçeli bir kalıba en üste patates dilimleri gelecek şekilde, bir sıra patates dilimleri üzerine hazırladığınız harç ve yine patates dilimleri olmak üzere kat kat sıralayın. Üzerine ılık suyu gezdirin. Kalıbı bir fırın tepsisinin içine koyun ve ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine kaşar peyniri serpip 10 dakika daha pişirin. Pul kırmızıbiber serperek servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 1 kg. patates (hafif haşlanmış) * 1 su bardağı mantar * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 4 çorba kaşığı krema * Yarım adet ekmek içi (ufalanmış) * 2 adet yumurta * 100 gr. beyaz peynir * 1 tatlı kaşığı nişasta * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 çay bardağı su (ılık) * 3 çorba kaşığı kaşar peyniri * 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
|