|
|
Lezzet Güneşi
Hindi dürüm Hindi dürüm Soğanı su ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Etlerin çubuklarını çıkarıp, minik lokmalar halinde kesin. Pişirdiğiniz soğana et, krem peynir, kimyon, tuz, karabiber, ceviz ve maydanozu katıp, iyice harmanlayın. Yufkaları büyük üçgen parçalar olacak şekilde dörde bölün. Her bir yufkaya hazırladığınız harçtan iki çorba kaşığı koyarak büyük sigara böreği şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Piliç suyu, yoğurt, sirke, süt ve biber turşusunu iyice karıştırıp, tepsideki dürümlerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Dürümlerin üzerine kaşar peyniri serpip, peynirler eriyinceye kadar fırında 10 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 tabak hindi şiş * 1 adet soğan * 1 çorba kaşığı su * 125 gram krem peynir * 1 çay kaşığı kimyon * Tuz, karabiber * 1 çorba kaşığı ceviz (kavrulup, iri doğranmış) * Yarım demet maydanoz * 3 adet yufka * 100 ml. piliç suyu * 1 çay bardağı yoğurt * 1 çorba kaşığı sirke * 1 su bardağı süt * 4 adet acı biber turşusu (ince kıyılmış) * 1 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
|