Yayla köfte
Kıyma, irmik, yumurta, maydanoz, süt, tuz, karabiber, kimyon ve kekiği iyice karıştırıp, yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, uzun köfteler yapın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Un, nişasta, yoğurt, su ve yumurtanın sarısını iyice çırpıp kısık ateşte hafif koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Hazırladığınız sosun içine köfteleri koyun ve kısık ateşte 3-4 dakika birlikte ısıtın. Tereyağını ısıtıp, pul kırmızıbiberi katın ve soslu köftelerin üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gram hindi kıyma * 1 çay bardağı irmik * 1 adet yumurta * 5 sap maydanoz (kıyılmış) * 1 çay bardağı süt * Tuz, karabiber * 1 çay kaşığı kimyon * 1 tatlı kaşığı kekik * 1 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı nişasta * 1 su bardağı yoğurt * 1,5 su bardağı su * 1 adet yumurtanın sarısı * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
|