MUTFAKTA Lezzet Güneşi
Asmada barbun Zeytinyağı, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, sarmısak ve mercanköşkü karıştırın. Balıkları bir kaba koyup, karışımı üzerlerine dökün. Streçle kapatıp, buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Balıkları marinatın içinden alın ve iyice süzüp, marinatı ayırın. Her bir balığı 2 adet asma yaprağı ile sıkıca sarıp, üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün. Balıkları ızgarada pişirin. Arzu ederseniz kızarmış patates, zeytin ve roka salatası ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 su bardağı portakal suyu * 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu (ince rendelenmiş) * 2 diş sarmısak (ince doğranmış) * 1 tatlı kaşığı kuru mercanköşk * 12 adet barbun balığı * 24 adet asma yaprağı * 4 çorba kaşığı zeytinyağı
Çıtkırıldım Etlerin her birini verev 4 eşit parçaya bölün. Yumurta, karabiber, sarmısak ve hardalı pürüzsüzleşene kadar çırpın. Etleri, yumurtalı karışıma batırıp, mısır gevreğine bulayın. Sallayarak fazlalıkları dökün. Fırın tepsisini folyo veya fırın kağıdı ile kaplayın ve etleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Mısır ununu su ile karıştırarak açın, şeker, limon ve portakal sularını da karıştırarak ilave edin. Karışım orta ateşte kaynayıp, koyulaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin ve ateşten alıp, soğutun. Etlerin üzerine mısır unlu sosu dökerek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 2 adet piliç göğüs (derisiz) * 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 1/4 tatlı kaşığı karabiber * Yarım tatlı kaşığı sarmısak (dövülmüş) * 1/4 tatlı kaşığı toz hardal * 25 gram mısır gevreği (ufalanmış) Sos: * 2 tatlı kaşığı mısır unu * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 2 çorba kaşığı su * 2 çorba kaşığı limon suyu * 1 kahve fincanı portakal suyu
Kaynana kalbi Unun ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, yumurta, kabartma tozu, beyaz peynir koyup, una yedirin. Düz ve unlu bir yüzeyde yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Üzerini, mutfak havlusu ile örtüp, en az 15 dakika dinlendirin. Hamuru unlu bir yüzeyde 1 cm. kalınlığında açın ve kalp şeklindeki kalıplarla kesip, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Yumurta sarısı ve suyu iyice çırpıp, hamurların üzerine sürün. Pul kırmızıbiber serpip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
MALZEMELER (45 adet) * 3 su bardağı un (elenmiş) * 200 gram tereyağı (eritilmiş) * 1 adet yumurta * 1 çorba kaşığı kabartma tozu * 100 gram beyaz peynir * 1 adet yumurta sarısı * 1 çorba kaşığı su * 1 çorba kaşığı pul kırmızıbiber
|