|
|
Cevizli lokum
Hazır ekmek hamurlarının üzerlerini mutfak havlusu ile örtün ve hamurlar iki katı kabarıncaya kadar ılık bir ortamda en az 30 dakika dinlendirin. Hamurun birini düz bir yüzeyde sürekli yağlayarak ve parmak uçlarınızla bastırarak 35-40 cm. çapında ve 0.5 cm. kalınlığında oluncaya kadar inceltin. Ceviz ve lokum baharını harmanlayıp, yarısını incelttiğiniz hamurun üzerine yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın. Bu işlemi yaparken yarım cm. kalınlığını korumak için hamuru sürekli kendinize doğru çekin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve 5 cm. eninde kesin. Kesik kısımları yağlanmış tepsiye gelecek şekilde yan yana sıralayın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye dizin. Hamurların üzerini mutfak havlusu ile örtüp, hamurlar iki katı kabarıncaya kadar ılık bir ortamda en az 30 dakika dinlendirin. Kalan yağı hamurların üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız gibi üzerini kağıt ve mutfak havlusu ile iyice sarıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 2 adet ekmek hamuru * 170 ml. zeytinyağı * 250 gram ceviz (ince çekilmiş) * 1 çay kaşığı lokumbaharı
|