kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gelecek nesiller şanslı
Artık mutfağımız da değişecek
Gelecek nesiller şanslı

Gelecek nesiller şanslı


Hiç tartışılmaz bir gerçek şu. Hiç bir ulus, hiç bir aile, hiç bir şahıs, siyasi ya da mali gücü ile saygın olamıyor. Ya da şöyle söyleyelim, tam olsun: "Saygın kalamıyor." Yarattığı kültür iziyle saygınlık kazanıyor. Bizler uyum yeteneği yüksek insanlarız. Karar verdiğimiz, arzu duyduğumuz alanlarda her yaş ve sosyal sınıftan eğitimli eğitimsiz her yurttaşımızın uyumda ne denli başarılı olabileceğini gördük, biliyoruz. Cumhuriyet Dönemi'nin ulusal ölçekteki, açık ara en büyük desteğe sahip projesinde zeminin bu uyum yeteneği için önemli avantaj olduğu da malum. Gelelim konumuza. Yani popüler kültürün en can alıcı sahası olan yeme-içme kültürüne. Elbette bu alanda da çok önemli değişiklikler olacak. Öncelikle standartlar tekrar yazılacak. Özellikle gıda sanayindeki üretim AB standartlarında kontrol edilmeye başlanacak. İşte o gün emin olunuz ki yediğimiz içtiğimizle ilgili sıhhat soruları azalmış olacak. Oysa şimdiye kadarki hal ve gidiş malum. "O çaydan bize bir şey olmaz!" hatırlardadır. AB insan yaşamına, bireye duyduğu saygıyı, hem resmi hem de özel sektörde yerleştirecektir. Şimdiye kadar olanlar oldu. Gelecek nesillerin "daha temiz" bir ortamda olacakları da kuşkusuzdur.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Tereyağ yemeklerde mucizeler yaratabilir
 Büyükada'nın tatları sofraları şenlendirdi
 Şarap hiç konserve kutusunda içilir mi?
 Yılbaşı sofrasının kralı hindiye kestane yakışır
 Malzemeler Karadeniz'den
 Çikolatalı ve meyveli tebrik kartları bunlar
 Japonlar artık mantı yiyor
 Semerkant'ta topik peşinde
 Ölümsüz zeytin ağacını ellerimizle yok ediyoruz
 Günümüz mutfaklarına geleneksel Ege lezzetleri
 Halkın gözü üst düzey ziyafetlerde
 Hollywood ünlülerinin tercihi
 Mutfaktaki cennetin keşfi
 Yemeklere adlarını veren ünlüler
 Portakal bayramını kutluyoruz
 İyi bir yemek şölene benzer
 Yoksa Anis de mi Bizans'tan?
 Onlar 'kadrolu akşamcılar'
 Picasso'nun en sevdiği tatlı, armut tatlısıydı
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
İstanbul'da 4 farklı ses yankılanıyor
İstanbul'da 4 farklı ses yankılanıyor
"Akdeniz Sesleri" adlı projede Moda, Arnavutköy, Gaziosmanpaşa ve...
Toplum gönüllüleri 2 yaşında
Toplum gönüllüleri 2 yaşında
Sosyal sorumluluk projeleri üreten Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG),...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.