| | Tereyağ yemeklerde mucizeler yaratabilir Yağların en soylusu kabul edilen tereyağ sütün de özüdür. Zenginliğin ve saflığın simgesidir. Gurmeler onun girdiği yemeklerin bir anda sınıf atladığını kabul ederler. Aslında kendi halinde, fazla iddiası olmayan bir yemek, Bursa İskender kebabı. Bilirsiniz, kızartılmış yağlı pideler...devamı |
|
| | Büyükada'nın tatları sofraları şenlendirdi Selin Kutucular, Büyükadalı ailesinin öyküsünü ve mutfaklarının birbirinden lezzetli yemeklerini anlatıyor. Büyükada Yemekleri başlığını gören, yöre yemekleri araştırmalarının Büyükada ölçeğine kadar odaklandığını düşündürüyor insana. Ancak kitabı incelediğinizde, yazarın 2003 yılında bu...devamı |
|
| | Artık mutfağımız da değişecek AB ile birlikte yeme-içme alanında da önemli değişiklikler olacak. Öncelikle standartlar tekrar yazılacak. İşte o gün emin olunuz ki yediğimiz içtiğimizle ilgili hijyen sorunları azalmış olacak. İleride tarih yazacak. Belki o zaman daha da iyi anlaşılacak. 17 Aralık 2004'de ne...devamı |
|
| | Şarap hiç konserve kutusunda içilir mi? Georg Riedel son 30 yıldır hangi şarabın, hangi kadehle içilmesi gerektiğine o kadar kafa yordu ki! Malum, dilimizin her bölümünün ayrı ayrı algıladığı tatlar var. İşte bu kadehlerin formu ve hacmi bu işe yarıyor. Almanya-Avusturya sınırında bir yerdeyiz. Burası efsane Kral II.devamı |
|
| | Yılbaşı sofrasının kralı hindiye kestane yakışır Senede bir kez de olsa sofraları süsleyen hindi kestanesiz olmaz. Fakat ne yazık ki giderek artan mürekkep hastalığı yüzünden kestane ormanları zarar görmeye başladı. Yeni yıla girerken pişirilen yemekler içinde neredeyse bir zorunluluk haline gelen yılbaşı hindisinin tarifini veren...devamı |
|
| | Malzemeler Karadeniz'den Ataşehir'de ikinci şubesini açan Nostoni, Karadeniz mutfağının farklı lezzetlerini İstanbul'a taşıyor. Yemeklerde kullanılan malzemelerin çoğu yöreden geliyor. Son yıllarda yıldızı parlayan yöre mutfaklarının başında Karadeniz yemekleri geliyor. İşte karalahana sarması, mıhlama, hamsili...devamı |
|
| | Çikolatalı ve meyveli tebrik kartları bunlar Bu yıl sevdiklerinize sürpriz yapıp çikolatalı ya da meyveli bir tebrik kartı gönderebilirsiniz. Yılbaşı yaklaşırken sevdiklerinize alacağınız hediyeleri düşünmeye de başlamış olmalısınız. Acaba en sevdiği çiçeklerden bir demet mi yoksa bir tebrik kartı mı daha iyi olur? Peki buyıl...devamı |
|
| | Japonlar artık mantı yiyor Japonya devlet politikası olarak yoğurdu mutfaklara sokmaya karar verince gözler Türk mutfağına çevrildi. Rehber Pınar Çağlayan'ın hazırladığı "Yoğurtlu Türk Yemekleri Kitabı" ülkede kapışılıyor. Çorbalardan ana yemeklere hatta tatlılara kadar Türk mutfağında önemli bir yer tutan yoğurt,...devamı |
|
| | Semerkant'ta topik peşinde 'Sofranız Şen Olsun' Ermeni mutfağını anlatıyor. Öyle leziz şeyler var ki, hepsini yiyip yutmak istiyor insan. Ve bu toprakların zenginliğini bir kez daha hatırlıyor. Orta Asya'dayız: Semerkant'ta. Tılsımlı şehir. Öyle bir coğrafya ki. Kimi sorup, ararsanız orada. Buradan...devamı |
|