kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Herkesten uzman olmaz
Onlar 'kadrolu akşamcılar'
Rakının göbeği makbul
Herkesten uzman olmaz

Herkesten uzman olmaz

Paşabahçe'de bulunan Mey Alkollü İçkiler'e ait İstanbul İçki Fabrikasi'nın Rakı degüstatörlerinden biri de fabrika müdürü Nuri Evren. 18 yıldır fabrikada görev yapan Evren bir yıldır fabrikanın genel müdürlüğünü yapıyor. Evren Türkiye'de çok az sayıdaki rakı degüstatörünün kendi merak ve becerileriyle bu işte ustalaştıklarını söylüyor. Meyhanedeki herkesten rakı uzmanı olamayacağını vurgulayan Evren, degüstatörlerin akşamcıların damak tadını çok iyi bildiklerini ve rakıyı buna uygun olarak kontrol ettiklerini söylüyor. Türkiye'de degüstatörlük mesleğinin Tekel bünyesinde bugüne kadar çok geri kaldığını ifade eden Nuri Evren, "Tekel'in özelleştirilmesinin ardından degüstatörlük daha da gelişecek, okulları açılacak. Biz fabrikada kendi imkanlarımızla üç kişiyi rakı degüstatörü olarak yetiştirmeye çalışıyoruz" diyor. Rakı fabrikasında gün boyunca degüstasyon yaptıklarından alkole doyduğunu ve dışarıda rakı içmediğini anlatan Evren, "Bu fabrikada çalışmasaydım, iyi bir rakı içicisi olurdum" diyor.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Tereyağ yemeklerde mucizeler yaratabilir
 Büyükada'nın tatları sofraları şenlendirdi
 Artık mutfağımız da değişecek
 Şarap hiç konserve kutusunda içilir mi?
 Yılbaşı sofrasının kralı hindiye kestane yakışır
 Malzemeler Karadeniz'den
 Çikolatalı ve meyveli tebrik kartları bunlar
 Japonlar artık mantı yiyor
 Semerkant'ta topik peşinde
 Ölümsüz zeytin ağacını ellerimizle yok ediyoruz
 Günümüz mutfaklarına geleneksel Ege lezzetleri
 Halkın gözü üst düzey ziyafetlerde
 Hollywood ünlülerinin tercihi
 Mutfaktaki cennetin keşfi
 Yemeklere adlarını veren ünlüler
 Portakal bayramını kutluyoruz
 İyi bir yemek şölene benzer
 Yoksa Anis de mi Bizans'tan?
 Picasso'nun en sevdiği tatlı, armut tatlısıydı
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
İstanbul'da 4 farklı ses yankılanıyor
İstanbul'da 4 farklı ses yankılanıyor
"Akdeniz Sesleri" adlı projede Moda, Arnavutköy, Gaziosmanpaşa ve...
Toplum gönüllüleri 2 yaşında
Toplum gönüllüleri 2 yaşında
Sosyal sorumluluk projeleri üreten Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG),...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.