kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tereyağ yemeklerde mucizeler yaratabilir
Tereyağ yemeklerde mucizeler yaratabilir
Yağların en soylusu kabul edilen tereyağ sütün de özüdür. Zenginliğin ve saflığın simgesidir. Gurmeler onun girdiği yemeklerin bir anda sınıf atladığını kabul ederler. Aslında kendi halinde, fazla iddiası olmayan bir yemek, Bursa İskender kebabı. Bilirsiniz, kızartılmış yağlı pideler...devamı
Büyükada'nın tatları sofraları şenlendirdi
Büyükada'nın tatları sofraları şenlendirdi
Selin Kutucular, Büyükadalı ailesinin öyküsünü ve mutfaklarının birbirinden lezzetli yemeklerini anlatıyor. Büyükada Yemekleri başlığını gören, yöre yemekleri araştırmalarının Büyükada ölçeğine kadar odaklandığını düşündürüyor insana. Ancak kitabı incelediğinizde, yazarın 2003 yılında bu...devamı
Artık mutfağımız da değişecek
Artık mutfağımız da değişecek
AB ile birlikte yeme-içme alanında da önemli değişiklikler olacak. Öncelikle standartlar tekrar yazılacak. İşte o gün emin olunuz ki yediğimiz içtiğimizle ilgili hijyen sorunları azalmış olacak. İleride tarih yazacak. Belki o zaman daha da iyi anlaşılacak. 17 Aralık 2004'de ne...devamı
Şarap hiç konserve kutusunda içilir mi?
Şarap hiç konserve kutusunda içilir mi?
Georg Riedel son 30 yıldır hangi şarabın, hangi kadehle içilmesi gerektiğine o kadar kafa yordu ki! Malum, dilimizin her bölümünün ayrı ayrı algıladığı tatlar var. İşte bu kadehlerin formu ve hacmi bu işe yarıyor. Almanya-Avusturya sınırında bir yerdeyiz. Burası efsane Kral II.devamı
Yılbaşı sofrasının kralı hindiye kestane yakışır
Yılbaşı sofrasının kralı hindiye kestane yakışır
Senede bir kez de olsa sofraları süsleyen hindi kestanesiz olmaz. Fakat ne yazık ki giderek artan mürekkep hastalığı yüzünden kestane ormanları zarar görmeye başladı. Yeni yıla girerken pişirilen yemekler içinde neredeyse bir zorunluluk haline gelen yılbaşı hindisinin tarifini veren...devamı
Malzemeler Karadeniz'den
Malzemeler Karadeniz'den
Ataşehir'de ikinci şubesini açan Nostoni, Karadeniz mutfağının farklı lezzetlerini İstanbul'a taşıyor. Yemeklerde kullanılan malzemelerin çoğu yöreden geliyor. Son yıllarda yıldızı parlayan yöre mutfaklarının başında Karadeniz yemekleri geliyor. İşte karalahana sarması, mıhlama, hamsili...devamı
Çikolatalı ve meyveli tebrik kartları bunlar
Çikolatalı ve meyveli tebrik kartları bunlar
Bu yıl sevdiklerinize sürpriz yapıp çikolatalı ya da meyveli bir tebrik kartı gönderebilirsiniz. Yılbaşı yaklaşırken sevdiklerinize alacağınız hediyeleri düşünmeye de başlamış olmalısınız. Acaba en sevdiği çiçeklerden bir demet mi yoksa bir tebrik kartı mı daha iyi olur? Peki buyıl...devamı
Japonlar artık mantı yiyor
Japonlar artık mantı yiyor
Japonya devlet politikası olarak yoğurdu mutfaklara sokmaya karar verince gözler Türk mutfağına çevrildi. Rehber Pınar Çağlayan'ın hazırladığı "Yoğurtlu Türk Yemekleri Kitabı" ülkede kapışılıyor. Çorbalardan ana yemeklere hatta tatlılara kadar Türk mutfağında önemli bir yer tutan yoğurt,...devamı
Semerkant'ta topik peşinde
Semerkant'ta topik peşinde
'Sofranız Şen Olsun' Ermeni mutfağını anlatıyor. Öyle leziz şeyler var ki, hepsini yiyip yutmak istiyor insan. Ve bu toprakların zenginliğini bir kez daha hatırlıyor. Orta Asya'dayız: Semerkant'ta. Tılsımlı şehir. Öyle bir coğrafya ki. Kimi sorup, ararsanız orada. Buradan...devamı
DİĞER GURME HABERLERİ
 Ölümsüz zeytin ağacını ellerimizle yok ediyoruz
 Günümüz mutfaklarına geleneksel Ege lezzetleri
 Halkın gözü üst düzey ziyafetlerde
 Hollywood ünlülerinin tercihi
 Mutfaktaki cennetin keşfi
 Yemeklere adlarını veren ünlüler
 Portakal bayramını kutluyoruz
 İyi bir yemek şölene benzer
 Yoksa Anis de mi Bizans'tan?
 Onlar 'kadrolu akşamcılar'
 Picasso'nun en sevdiği tatlı, armut tatlısıydı
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
İstanbul'da 4 farklı ses yankılanıyor
İstanbul'da 4 farklı ses yankılanıyor
"Akdeniz Sesleri" adlı projede Moda, Arnavutköy, Gaziosmanpaşa ve...
Toplum gönüllüleri 2 yaşında
Toplum gönüllüleri 2 yaşında
Sosyal sorumluluk projeleri üreten Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG),...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.