|
|
|
|
|
Kara lahana sarmalı kuru fasulye
|
|
2 demet kara lahana 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber 1/2 limon 1 tatlı kaşığı tuz
HARÇ 500 gram yağsız dana kıyması 1 çay bardağı pirinç, 1 adet rendelenmiş iri soğan, 1/2 demet kıyılmış maydanoz, 2 kahve fincanı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz
Kara lahanaların saplarını kesin. Sert damarlı kısımlarını alın. Harlı ateşte kaynayan tuzlu bol suda yumuşatıp, diri kalacak şekilde haşlayın. Listede verilmiş harç malzemesini, çukur bir kap içinde karıştırın. Harcı hazır edin. Bir lahana yaprağından avuç içi büyüklüğü parça koparın. Düz bir zemine yayın. Üst tarafına bir yemek kaşığı kadar harç koyun. Yanları harcın üstüne kapatın. Üstten alta doğru rulo yapın. Hazırladığınız sarmayı dibine yırtık yapraklar döşenmiş cam bir fırın kabı veya güveç kabına yerleştirin. Sarmaları yan yana dizin. Birinci sıra bitince ikinciye başlayın. Yan yana ve üst üste sıralar oluşturun. Sarmaların üzerine haşlanmış fasulyeleri koyun. Salçayı sulandırıp üzerine gezdirin. Tereyağını, limon suyunu, kırmızı pul biberi ve tuzu ekleyin. Ağzını sıkıca kapatın ve 180 derece fırına verin. Bir buçuk- iki saat pişirip, sıcak sıcak sofraya getirin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|