kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Guntay Simsek @ SABAH
 

Uçakta mantı neden tutmadı?

Çok değil, yaklaşık 3-4 yıl önce, uçakta mantı ikram edilmesi gibi parlak bir fikir ortaya atılmıştı. Bendeniz de kendi kültürüne, değerlerine önem veren birisi olarak bu haberi duyduğumda çok sevinmiştim. Ancak, uçakta mantı fikri bir türlü gerçekleşemedi. Bazı havayollarının uçtuğu ülkelerden esinlenerek, o destinasyona ait lezzetleri havaya taşımalarına açıkçası imrenir, Türk mutfağının da havalanmasını arzu ederdim. Ama bu işler de öyle yalap şap olmuyor. Mantının hikayesinde bunu bizzat gördüm. Uçakta ikram işi zor, zahmetli ve biraz da Ar-Ge istiyor. Mesela 35 bin feet yukarda mantının yoğurdunu nasıl muhafaza edebileceğinizi iyi düşünmeniz gerekiyor. Bir de işi sarımsaklı yoğurda dökerseniz vay halinize. THY İkram Yetkilileri de mantının yoğurdunun bozulmadan havada sunumuna çare bulamadıkları için bu iş yatmıştı. Belki, USAŞ, Pınar, Sütaş, Yörsan gibi firmalar çare bulabilirdi, ama o proje öyle kaldı. Türk Hava Yolları (THY) yetkileri daha önce bu köşede yazdığımız üzere ikrama bir kez daha el attılar. İç hat uçuşlarındaki ikram servisini yenilediler. 19 Kasım itibariyle yeni mönüleriyle hizmet vermeye başladılar. Yeni mönüler, Feriye lokantalarını işleten Vedat Başaran katkılarıyla hazırlandı.

BUSINESS CLASS'A BAKLAVA
THY, business sınıfında seyahat eden yolcularına sabah saat 10.00'- a kadar tereyağı, reçel ve çeşitli şarküteri ürünlerinden oluşan kahvaltı tabağı ve suböreği sunacak. Sıcak simit ve ekmek çeşitleri eşliğinde verilecek ve her hafta değişecek olan kahvaltı mönüsünde rotasyonlu olarak peynirli, ıspanaklı, patatesli/peynirli suböreği sebzeli, peynirli milföy börek ve Antep böreği ikram edilecek. Bitmedi, saat 10.00'dan sonraki iç hat seferlerinde ise çeşitli balık, zeytinyağlı ve şarküteri ürünlerinden oluşan ordövr tabağı, değişimli olarak balsamik sos eşliğinde krutonlu ve peynirli salata, ardından tatlı ikram edilecek. Kepekli, haşhaşlı ve normal sıcak ekmek eşliğinde sunulacak ikram servisinin yanı sıra alkollü ve alkolsüz içecek çeşitleri de yer alacak. Yurtdışından Türkiye'ye dönecek business sınıfı yolculara da 'hoş geldiniz' ikramı olarak baklava sunulacak.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Boya küpüyle uçağa binilir mi?   / 28-11-2004
 Uçakta mantı neden tutmadı?   / 21-11-2004
 CİP'cilere VİP muamelesi   / 14-11-2004
 Başbakan'a Airbus 319 pahalı geldi   / 07-11-2004
 Uçakta 9 saat deliksiz uyku   / 31-10-2004
 THY-özel sektör rekabeti   / 24-10-2004
 Burası Vegas önce para sonra gas   / 17-10-2004
 THY arayışta   / 10-10-2004
 THY'de 2010 hesabı   / 03-10-2004
 'Nazarlarınıza Rahmet'   / 26-09-2004
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
GÜNTAY ŞİMŞEK
Uçağın motoruyla yatan kadın
Havacılık sektöründe...
STELYO BERBERAKİS
Büyük İskender Kim?
Büyük İskender, tüm dünya...
YASEMİN TAŞKIN
Suç Çocukların Mı?
Almanya'da Türk çocukların gittiği...
FİKRET AYDEMİR
Aslan Kral
Belçika Prensi Philippe, adını değiştiren...
Hayatıma girecek kadın güzel ve temiz olmalı
Cihan Ünal zor da olsa Ankara'daki o çok sevdiği sessiz ve huzurlu...
'Barış' ders kitabı oldu
WINPEACE'in barış eğitimi projesi hayata geçti. Türkçe hazırlanan kitap...
Harcını gençler kardı, yaşlı okul dirildi
Gençler Samsun'daki ücra bir köyün kaderini değiştirdi. Toplum Gönüllüleri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.