|
 |
|
 |
Eşine AIDS bulaştırıp ölüme itti
Bir Rus kadından AIDS kaptı, eşine bulaştırdı, ölsün diye de bir kümese kapatıp kaçıp gitti.
Beyninde tümör olduğu sanısıyla iki kez Erzurum'da hastaneye yatırılan Filiz Övünç, ikinci yatırılışından bir gün sonra taşıdığı AIDS virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Kendisi de virüslü olan eşi Erkan'ın, birinci yatışında hastaneden kaçırdığı Filiz evinin kümesine kapatılmış bulundu. Erkan Övünç çocuklarını alıp kaçmıştı.
 AIDS bulaştırdığı eşini kümeste ölüme terk etti
Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan AIDS'li kadın bir gün sonra hayatını kaybetti. Ancak bu ölümün ardında 'cinayet gibi bir plan' olduğu ortaya çıktı. Beyninde tümör olduğu şüphesi ile 1 ay önce Kars Devlet Hastanesi'nden Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Filiz Övünç (26) isimli kadının alınan kan örneklerinde HIV virüsüne rastlandı. Bunun üzerine kan tahlili yaptırılan kadının eşi Erkan Övünç'te (34) HIV virüsü bulundu. Hastalığı iki yıl önce iş için gittiği Kıbrıs'ta cinsel ilişkiye girdiği Rus hayat kadınından kaptığı saptanan Erkan Övünç'ün mikrobu eşi Filiz Övünç'e de bulaştırdığı belirlendi. Eşinden AIDS kapan Filiz Övünç'ün tedavisi için Aziziye Araştırma Hastanesi'ne yatırılmasına karar verildi. İşte 'korkunç plan' bu aşamadan sonra ortaya çıktı. Erkan Övünç, 'İstanbul'a götürüp tedavisini yaptıracağım' dediği eşini hastaneden çıkarttı. Talihsiz kadını hastaneden çıkardıktan sonra Kars'ın Kağızman ilçesine götüren Övünç, karısını evlerinin bahçesindeki kümese kapatıp ölüme terk etti. Ardından da iki çocuğuyla birlikte kayıplara karıştı. Bu gelişmeler yaşanırken kızının rahatsızlığı hakkında bilgi almak için evine giden baba Bilal Yeter, Filiz Övünç'ü kümeste baygın bir şekilde buldu. Damadının kızını kümeste ölüme terk edip kayıplara karıştığını anlayan Bilal Yeter, Filiz Övünç'ü yeniden Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'ne getirdi. Önceki gün tekrar hastaneye yatırılan talihsiz kadın, bir gün sonra hayatını kaybetti.
KÜMESTE ÖLÜM HAPSİ Üzerine kilitli kümeste 1 haftadan fazla bir süredir aç susuz yaşam mücadelesi verdiği belirlenen talihsiz kadının ölümü ile ilgili soruşturma başlatıldı. Kadir (4) ve Kaan (3) isimli iki çocuk annesi Filiz Övünç'ün cenazesi Kars'ın Digor ilçesinde bağlı toprağa verildi. Kars Emniyet Müdürlüğü, olay sonrası Erkan Övünç'ün yakalanması için geniş çaplı tahkikat başlattı. Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Akın Aktaş, Erkan Övünç'ün muayenesinde HIV virüsü taşıdığını tespit ettiklerini belirterek, "Bu vakaları tespit edip Sağlık Bakanlığı'na bildiriyoruz. Ama bu hasta bizim hastanemizde tedavisini yaptırmadı" dedi.
Sinan AYDIN - Murat TAŞDEMİRCİ MERKEZ / ERZURUM
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|