|
 |
|
 |
  |
|
Salonun efendisi: 83-79
Basketbol Ligi'nin derbisinde Fenerbahçe, Beşiktaş'ın yenilmezliğine son verdi. 5'te 5 yapan sarı-lacivertlileri 53 sayıyla Mrsic&Salyers sırtladı.
Basketbol Ligi'nin yenilgisiz iki takımını karşı karşı getiren maçta Fenerbahçe, ezeli rakibi Beşiktaş'ı 83-79 mağlup etti. Fenerbahçe 5'te 5 yaparken Kartal ilk yenilgisini aldı. Abdi İpekçi'deki mücadeleye sarı-lacivertliler iyi başladı. Varda'nın pota altı etkinliğine karşın 3. dakikada Salyers'in üçlüğüyle 8-6 öne geçen F.Bahçe, periyot sonunda hızlandı. El Amin'i Ömer Onan ile iyi kontrol edip kaptığı topları hızlı hücuma çeviren F.Bahçe ilk 10 dakikayı 23-15 önde bitirdi. İkinci periyotta ilk 2 dakika aynı görüntüde geçildi.
Ellis dengeyi kurdu Salyers'ı durdurmayı başaramayan Beşiktaş, Ellis'in katkısıyla farkı azalttı. Buna F.Bahçe'nin hücumdaki top kayıpları da eklenince Beşiktaş, 17. dakikada ilk kez öne geçti: 33-34. Devre biterken Mrsiç ve Booker'ın basketleri F.Bahçe'ye 4 sayı üstünlük getirdi. İkinci yarıda çekişme ve heyecan sürdü. El Amin ile rakibini yakalamaya çalışan Beşiktaş, Mrsic ve Salyers'ın sayılarına engel olamayınca son 10 dakikaya da 65-61 F.Bahçe üstünlüğüyle girildi. Son bölüm Mrsiç ile El Amin duellosuna sahne oldu. 38. dakika da 78-72 F.Bahçe üstünlüğüyle geçilirken Booker'ın El Amin'e bloğu tartışma yarattı. Taktik faulleri Mrsiç ile değerlendiren F.Bahçe yenilmezliğini sürdürdü.
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|