Patlıcan musakka
Patlıcanları alaca soyduktan sonra küçük küpler halinde kesin. Isıtılmış yağda patlıcanlar sararıncaya ve yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin ve ayrı bir kaba alarak üzerine kapak kapatıp sıcak tutun. Aynı tavaya kıyma, yumurta, maydanoz, tuz ve karabiberi katıp iyice karıştırın. Patlıcanları da ilave edip iyice harmanlayın ve 20 cm. çapında bir tepsiye yayın. Domates dilimlerini harcın üzerine sıralayıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek ılık servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg. patlıcan * 5 çorba kaşığı zeytinyağı * 250 gram piliç kıyma * 3 adet yumurta (çırpılmış) * Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) * 3 adet domates (kalın halka kesilmiş) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|