|
|
|
|
İşte Sarıgül raporu
Şişli Belediye Başkanı'na CHP'den ihraç yolu açan "rüşvet raporu" SABAH'ta.
SABAH, Şişli Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarıyla ilgili CHP raporunu ele geçirdi. Raporda Belediye Başkan Yardımcısı Rauf Akçay'ın, fazladan yedi kaçak kat yapan bir inşaat şirketinden "borç olarak" 300 bin dolar aldığını gösteren bir belge var. Bu paranın Sarıgül'e iletildiği öne sürülüyor.
CHP'nin rüşvet raporu
SABAH, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ün ihracının istenmesine yol açan CHP Araştırma Komisyonu Raporu'nu ele geçirdi El yazılı iki belgede, Garanti Bankası'nın Maslak binasına 7 kaçak kat çıkma izni için 300 bin dolar alındığı iddia ediliyor Rota Şirketi antetli kağıtta, Başkan Yardımcısı Akçay'ın 'Borç olarak 300 bin dolar aldım' yazdığı görülüyor.
CHP Merkez Yürütme Kurulu'na sunulan ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiden kesin ihracı istemine dayanak olan raporda, Şişli belediyesinde "çıkara dayalı ilişkiler ağı" geliştirildiği iddia edildi. SABAH'ın ele geçirdiği "Şişli Belediyesi ile ilgili CHP Araştırma Raporu"nda "rüşvetin delili" olarak el yazısıyla yazılmış iki belge de sunuldu. İlk belgede, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Rauf Akçay'ın "Rota İnşaat Mühendislik Ve Mimarlık İnşaat ve Elektrik Tesis Limited Şirketi" antetli kağıda, "Borç olarak 300 bin dolar nakden aldım" ifadesini yazdığı ve imzaladığı görülüyor. SABAH'ın görüştüğü CHP'den üst düzey bir yetkili, bu parayla ilgili, Emniyet'in elindeki telefon konuşmaları kayıtlarında geçen "1 numara"nın Sarıgül olduğunu iddia etti. CHP, Maslak'ta bulunan bir özel bankanın (İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporundaki ifadelere göre Maslak'taki Garanti Bankası binası) kaçak çıktığı 7 katın karşılığı olarak ödendiği iddia edilen bu paranın dolaylı yollardan Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'e yollandığı öne sürülüyor. Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özata'nın 2002 yılında bacağından vurulmasından sonra organize suç soruşturması başlatan polis, Özata'ya saldırıyı azmettirdiği sanılan Mithat Yılmaz'ın telefonlarını dinlemeye başlamış, bu süreçte Şişli belediye başkan yardımcılarının telefonları da dinlemeye takılmıştı. Rapora dayanak teşkil eden ikinci belge de, yine el yazısıyla ve Rota Mühendislik antetli kağıtta, söz konusu paranın 250 bin dolarının diğer Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aslan'a gönderilmek üzere bir başka isme teslim edildiğini gösteriyor. SABAH'ın CHP kaynaklarında gördüğü belgede, "Rauf Akçay'dan naklen defaten borç olarak 250 bin dolar aldım" yazıyor. İmza da CHP'nin MustafaSarıgül'e yakın olduğunu iddia ettiği Tarkan Baykara'ya ait. CHP'nin Sarıgül Raporu'nda, Maslak'taki banka binasının yapı ruhsatı da var. CHP raporunda bu olay, "özel şahıslar ve şirketler lehine oluşturulan rantın rüşvete dönüştürülmesi" olarak nitelendiriliyor. Aynı olay için "Yedi kat kaçak inşaata karşılık N.T.B. aracılığıyla alınan rüşvet söz konusudur" deniliyor. 60 sayfalık raporda, sonuç olarak "Şişli Belediyesi'nde çıkara dayalı ilişkiler ağı geliştirildiği" belirtiliyor.
"ÇETE BACAĞINDAN VURDURDU" Raporda, "çete" iddiasıyla tutuklu bulunan Mithat Yılmaz isimli şahsın Belediye'de yapılan usulsüz işlemlerin takipçisi olduğu iddiası var. Rapora eklenen bir bant kaydında Mithat Yılmaz'ın, "Kaçak yapılara izin verilmesi görüşmelerinde ben de bulunuyordum. Bunların karşılığında milletten para alıyorduk" sözleri dikkati çekiyor. Teyp çözümü olduğu iddia edilen metinde, "Sarıgül olayı yönlendiriyor, ama geride kalmak için Osman Aslan'ı herkesle muhatap ediyor. Başkan, parayı direkt kendisi almıyor" ifadeleri de kayıtlı. Raporda, "Belediye Başkan ve yetkilileriyle sıcak ilişkilerini ilerleten bu şahıs, bir çıkar çatışmasından dolayı Şişli Belediye Başkanı'nın ortağı, yakın arkadaşı, hemşerisi ve başkan yardımcısı Bayram Özata'yı da ayaklarından vurmuştur" deniliyor.
90 BİN METREKARE HOLDİNG Raporun eklerinde, Levent semtinde bulunan, bir holding için, 90 bin metrekarelik kaçak yapıya izin verildiği ileri sürülüyor. Rapora eklenen ruhsata göre 73 bin metrekare inşaat izni olan bu binanın, sığınaklar ve kapalı otoparklar hariç 90 bin metrekaresi 'kaçak yapılanma'. Raporda, "Şişli Belediyesi'- nde yapılan bu yasaya aykırılıkla temin edilen rantın değeri tahmin edilemeyecek büyüklüktedir. Bu miktarı yüz milyon dolarlı rakamlarla ifade etmek mümkündür" deniliyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|