kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Güveçte etli sebze
Orta büyüklükte bir toprak güveç kullanın. Güvecin en altına kuşbaşı etleri sıralayın. Aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirin. Domatesleri halka halka doğrayıp, üzerlerine yerleştirin. Aralarına ortalarından yarılmış taze yeşil biberleri koyun. Tuz ve bir bardak tuz ilave edin. Kapağını kapatarak orta hararetli ateşte pişirin.

Not: Kuzu etinden yapılırsa lezzetli olur. Kuzu eti bulamazsanız eti önce kuşbaşı olarak kavurun, sonra su ile pişirip, öyle koyun.

MALZEMELER (4 kişilik)
*
Yarım kg. kuşbaşı koyun eti
* 10 adet ceviz büyüklüğünde kuru soğan
* 1 yemek kaşığı yağ
* 2 orta büyüklükte domates
* 3 tane yeşil biber
* 1 bardak su
* Kıyılmış maydanoz

Çerkez barbunyası
Önce doğranmış soğanı yağda öldürün. Küp şeklinde kesilmiş domatesi ilave edin. Barbunyayı beş dakika kaynar suda haşlayın. Tuz, şeker ve suyla pişirdikten sonra süzgeçe alın. Kalan barbunya suyunu ceviz içi, ekmek içi ve dövülmüş sarmısakla blendırda çekin. Sosa süt ilave edin. Cevizli sosun dörtte birini fasulyeye karıştırın. Kalanını fasulyenin üzerine dökün. Barbunyanın üstüne biberli yağ döküp servis yapın.

MALZEMELER (8 adet)
*
1 kilo barbunya fasulyesi
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet orta boy soğan
* 1,5 su bardağı su
* 3 adet domates
* 200 gram ceviz
* 2 dilim bayat ekmek
İçi için
*
3 diş sarımsak
* 1 fincan süt
* Tuz, 1 tatlı kaşığı şeker

Cevizli kadayıf Cevizli kadayıf
Burma kadayıftan avuç içi kadar parçalar kopartın ve içine dövülmüş ceviz yerleştirin, dolma sarar gibi sarın. Başka küçük bir kapta süt ve yumurtayı çırpın. Kadayıf dolmalarını bu malzemeye batırın ve daha önce bir tavada kızdırdığınız yağda kızarana kadar kızartın. Diğer bir tencerede su ve şekeri kaynatın ve kaynamak üzereyken limon suyunu ekleyin ve ılıtın. Kadayıf dolmalarınızı ılımış şerbete atın ve biraz beklettikten sonra üzerlerini kaymak ve cevizle süsleyin.

MALZEMELER (8 kişilik)
*
200 gram ceviz
* Yarım limon
* 1 buçuk su bardağı tozşeker
* Yarım kg. burma kadayıf
* 4 adet yumurta
* 2 buçuk su bardağı su
* 1 su bardağı süt
* 1 buçuk su bardağı sıvıyağ
* 200 gram kaymak

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mutfakta lezzet güneşi   / 14-11-2004
 Ramazan sofrası   / 13-11-2004
 Ramazan sofrası   / 12-11-2004
 Ramazan sofrası   / 11-11-2004
 Ramazan sofrası   / 10-11-2004
 Ramazan sofrası   / 09-11-2004
 Ramazan Sofrası   / 08-11-2004
 Ramazan Sofrası   / 07-11-2004
 Ramazan sofrası   / 06-11-2004
 Ramazan sofrası   / 05-11-2004
HAKAN & UTKU
Yılların intikamı
- Recep... Receeeeep. Hadi kalk.
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Bu bayramı tatil gibi yaşamayalım
Bu yıl, yine...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Güveçte etli sebze
Orta büyüklükte...
Modern yaşam fazla kiloyu şişmanlık diyabeti getirdi
Modern yaşam fazla kiloyu şişmanlık diyabeti getirdi
Halkın eski yıllara oranla geçim standartlarının yükselmesi; daha çok...
Şekeriniz varsa asla öğün atlamayın
Şekeriniz varsa asla öğün atlamayın
* Diyabetliyseniz, şeker de dahil olmak üzere hiçbir yiyecek yasak...
Okyanusa yelken açtı
Okyanusa yelken açtı
Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, 18 Eylül'de Nazenin 4...
Haberler iyi
Haberler iyi
Çiğdem Kayalı'nın, Ercan Akın ile evliliğinden olan oğlu Sinan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.