Lezzet Güneşi
Güveçte etli sebze Orta büyüklükte bir toprak güveç kullanın. Güvecin en altına kuşbaşı etleri sıralayın. Aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirin. Domatesleri halka halka doğrayıp, üzerlerine yerleştirin. Aralarına ortalarından yarılmış taze yeşil biberleri koyun. Tuz ve bir bardak tuz ilave edin. Kapağını kapatarak orta hararetli ateşte pişirin.
Not: Kuzu etinden yapılırsa lezzetli olur. Kuzu eti bulamazsanız eti önce kuşbaşı olarak kavurun, sonra su ile pişirip, öyle koyun.
MALZEMELER (4 kişilik) * Yarım kg. kuşbaşı koyun eti * 10 adet ceviz büyüklüğünde kuru soğan * 1 yemek kaşığı yağ * 2 orta büyüklükte domates * 3 tane yeşil biber * 1 bardak su * Kıyılmış maydanoz
Çerkez barbunyası Önce doğranmış soğanı yağda öldürün. Küp şeklinde kesilmiş domatesi ilave edin. Barbunyayı beş dakika kaynar suda haşlayın. Tuz, şeker ve suyla pişirdikten sonra süzgeçe alın. Kalan barbunya suyunu ceviz içi, ekmek içi ve dövülmüş sarmısakla blendırda çekin. Sosa süt ilave edin. Cevizli sosun dörtte birini fasulyeye karıştırın. Kalanını fasulyenin üzerine dökün. Barbunyanın üstüne biberli yağ döküp servis yapın.
MALZEMELER (8 adet) * 1 kilo barbunya fasulyesi * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 adet orta boy soğan * 1,5 su bardağı su * 3 adet domates * 200 gram ceviz * 2 dilim bayat ekmek İçi için * 3 diş sarımsak * 1 fincan süt * Tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
Cevizli kadayıf Cevizli kadayıf Burma kadayıftan avuç içi kadar parçalar kopartın ve içine dövülmüş ceviz yerleştirin, dolma sarar gibi sarın. Başka küçük bir kapta süt ve yumurtayı çırpın. Kadayıf dolmalarını bu malzemeye batırın ve daha önce bir tavada kızdırdığınız yağda kızarana kadar kızartın. Diğer bir tencerede su ve şekeri kaynatın ve kaynamak üzereyken limon suyunu ekleyin ve ılıtın. Kadayıf dolmalarınızı ılımış şerbete atın ve biraz beklettikten sonra üzerlerini kaymak ve cevizle süsleyin.
MALZEMELER (8 kişilik) * 200 gram ceviz * Yarım limon * 1 buçuk su bardağı tozşeker * Yarım kg. burma kadayıf * 4 adet yumurta * 2 buçuk su bardağı su * 1 su bardağı süt * 1 buçuk su bardağı sıvıyağ * 200 gram kaymak
|