İftar sonrası sigara kalp krizini tetikliyor
Şafak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Aynur Kumsel, iftarın ardından çalışan insanın beslenme düzenini nasıl dengelemesi gerektiğini anlattı...
* Masa başı çalışanlarının, yönetim kademesinde olanların, kritik kararlar vermesi gereken yöneticilerin nasıl beslenmeleri gerekir? Masa başı çalışanlarının harcadıkları enerji miktarı hareketsizliğe bağlı olarak daha düşük olacağından, kilo alma riskleri bu dönemde artabilir. Bunu engellemek için; yağsız et, tavuk, balık, sebze, kepekli ürünler ve meyve ağırlıklı beslenmeleri doğru olacaktır. Yönetim kademesindeki beyin gücünün daha fazla kullanıldığı kişilerde ise, beyni çalıştıran glikozun yeterli miktarda alınması gereklidir. Bunun yanı sıra kilo alma riskini de düşürmek veya yok etmek için yine sebze ve meyve ağırlıklı beslenmelerinde fayda vardır.
* İftar sofrasında sigara içiminin özellikle bir zararı var mı? İftarda aç olan ve enerjiye ihtiyaç duyan vücuda, sigarada bulunan zehirli maddelerin gönderilmesi kalp krizi riskini artıracaktır.
|