kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Ramazan Sofrası

Bahriyeli balık

Bir tencerede 1 kaşık unu ve yağla kavrun. Patates ve havuçları küp küp doğrayıp, ekleyin. Kereviz yaprağını kıyıp ilave edin ve 1-2 kez çevrin. Doğranmış mantarı koyun. Üzerine domates rendeleyin. Sarmısak koyup defne yaprağı ve tane karabiber ile hepsisi harmanlayın. Üzerine balıkları yerleştirip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Üzerine bir fincan süt gezdirilip, bol maydanoz ve kaşar peynir rendesi serpip, servis yapın.

MALZEMELER
*
2 adet mezgit fileto
* 2 tane domates
* 1 su bardağı mantar
* 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
* 1 havuç
* 1 patates
* 1 dal kereviz yaprağı
* 1 defne yaprağı
* 5 tane tane karabiber
* 2 diş sarımsak
* Yarım demet maydanoz
* 1 kahve fincanı süt
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı yağ

Kabaklı Bulgur Pilavı

Öncelikle soğanı rendeleyin. Kabakları ayıklayıp, küçük küçük doğrayın. Bir tencereye sıvıyağla birlikte soğanı koyun ve kavurun. Baklaları da ilave edip, karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar su koyun ve baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yeşil ve kırmızıbiberleri ince ince, domatesi ise küp küp doğrayın. Baklalar yağıyla kalınca içine bulguru, hazırladığınız biber ve domatesi, şekeri, tuzu bırakıp, 2-3 kez çevirin. Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu da ilave edip 20 dakika kısık ateşte pişirin. Sarmısak ve maydanozu ince ince kıyın. Ateşten indirdiğiniz pilavın üzerine sarmısağı, maydanozu ve naneyi serpip, servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
*
3 adet kabak
* 2 adet soğan
* 3 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 su bardağı bulgur
* 2 adet yeşil biber
* 1 adet domates
* 1 adet (etli) kırmızıbiber
* 2 adet taze sarmısak
* 3-4 dal maydanoz
* 3 su bardağı sıcak su
* Tuz, nane

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ramazan sofrası   / 24-10-2004
 Ramazan sofrası   / 23-10-2004
 Ramazan sofrası   / 22-10-2004
 Ramazan sofrası   / 21-10-2004
 Ramazan Sofrası   / 20-10-2004
 Ramazan Sofrası   / 19-10-2004
 Ramazan sofrası   / 18-10-2004
 Ramazan sofrası   / 17-10-2004
 Çeşminigar çorbası   / 16-10-2004
 Piliçli kadınbudu köfte   / 15-10-2004
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kayahan'ı tavuk, beni yirmi beş yaş gagaladı
Yeni yaş,...
HAKAN & UTKU
Aslanın ateşsiz meşalesi
Galatasaray 100. yıl...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Gerçek hasta ve engelli olanlar kim?
YAŞAMI ETKİLEYEN...
AYŞE TÜTER
Ramazan Sofrası
Bahriyeli balık

Bir...
Akciğer naklinde doku uyumu şart değil, yeter ki verici bulunsun
Akciğer naklinde doku uyumu şart değil, yeter ki verici bulunsun
Çeşitli sağlık sorunları sebebiyle akciğer nakli olması gereken...
Geleneksel iftarda Rahmi Koç yoktu
Geleneksel iftarda Rahmi Koç yoktu
Koç Ailesi'nin her Ramazan dostlarına verdiği geleneksel iftar...
Aktuna'nın düğününde bunalan kişi Bayülgen'di
Aktuna'nın düğününde bunalan kişi Bayülgen'di
Eski Sağlık Bakanı Yıldırım Aktuna, oğlu Oğul Aktuna'yı evlendirdi.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.