Ramazan Sofrası
Bahriyeli balık
Bir tencerede 1 kaşık unu ve yağla kavrun. Patates ve havuçları küp küp doğrayıp, ekleyin. Kereviz yaprağını kıyıp ilave edin ve 1-2 kez çevrin. Doğranmış mantarı koyun. Üzerine domates rendeleyin. Sarmısak koyup defne yaprağı ve tane karabiber ile hepsisi harmanlayın. Üzerine balıkları yerleştirip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Üzerine bir fincan süt gezdirilip, bol maydanoz ve kaşar peynir rendesi serpip, servis yapın.
MALZEMELER * 2 adet mezgit fileto * 2 tane domates * 1 su bardağı mantar * 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi * 1 havuç * 1 patates * 1 dal kereviz yaprağı * 1 defne yaprağı * 5 tane tane karabiber * 2 diş sarımsak * Yarım demet maydanoz * 1 kahve fincanı süt * 1 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı yağ
Kabaklı Bulgur Pilavı
Öncelikle soğanı rendeleyin. Kabakları ayıklayıp, küçük küçük doğrayın. Bir tencereye sıvıyağla birlikte soğanı koyun ve kavurun. Baklaları da ilave edip, karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar su koyun ve baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yeşil ve kırmızıbiberleri ince ince, domatesi ise küp küp doğrayın. Baklalar yağıyla kalınca içine bulguru, hazırladığınız biber ve domatesi, şekeri, tuzu bırakıp, 2-3 kez çevirin. Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu da ilave edip 20 dakika kısık ateşte pişirin. Sarmısak ve maydanozu ince ince kıyın. Ateşten indirdiğiniz pilavın üzerine sarmısağı, maydanozu ve naneyi serpip, servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 3 adet kabak * 2 adet soğan * 3 çorba kaşığı sıvıyağ * 2 su bardağı bulgur * 2 adet yeşil biber * 1 adet domates * 1 adet (etli) kırmızıbiber * 2 adet taze sarmısak * 3-4 dal maydanoz * 3 su bardağı sıcak su * Tuz, nane
|