Ramazan sofrası
Duvaklı makarna Makarnayı bol su ile haşlayıp, süzün. İçine tereyağı, sıvıyağ. Yumurta ve sütü koyup karıştırın. Yufkayı tepsiye yayın. Makarnanın yarısını yufkanın üzerine yayın. Yufkanın dışarıda kalan kısımlarını toplayın ve ortada birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER * 1 paket makarna * 2 kaşık tereyağı * 2 kaşık sıvıyağ * 1 yufka * 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi * 1 su bardağı yoğurt * 3 adet yumurta * 1 su bardağı süt
Domates çorbası Domatesleri rendeleyin ve süzgeçten geçirin. Tencereye yağ koyun. Yağ hafif kızarınca sarmısak ve domatesi ilave edin. 5 dakika yağla soteleyin ve salça ile unu ekleyin. 5 dakika daha soteleyin et suyunu ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika kaynadıktan sonra mikserle 5 dakika çırpın. Rendelenmiş kaşar ve kızarmış ekmekle birlikte servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER (5 kişilik) * 1 kg domates * 1 kaşık salça * 2 kaşık un * 1 adet kesme şeker * 2 su bardağı et suyu * 1 diş sarmısak * 2 kaşık tereyağı * 2 dilim kızartılmış ekmek * 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Cevizli meyve kompostosu Meyvelerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Bir tencereye suyu, şekeri, meyveleri ve karanfili koyup kısık ateşte 30 dakika pişirin. Meyveler yumuşayınca ocaktan indirip, soğumaya bırakın. Kompostoyu kaselere boşaltıp içlerine ceviz içlerini bütün halinde koyun ve servis yapın.
MALZEMELER * 1 adet ayva * 1 adet elma * 1 adet armut * 4 su bardağı su * 1 su bardağı şeker * 3 adet karanfil * Bir miktar dövülmüş ceviz
|