|
|
|
|
Er Ve H E Lazım
Her saç her yüze gitmez! * YUVARLAK: Yüzünüzün yuvarlaklığını inceltmek istiyorsanız saçınızın volümünü yüksek tutacak modelleri tercih etmelisiniz. Yüzünüzün hatlarına göre öne doğru kesilmiş tutamlarda yüzünüzü biraz olsun inceltecektir.
* KARE: Kare yüz yapısı sert bir ifadeye sahiptir. Yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak istiyorsanız saçınıza yuvarlak modeller kestirmelisiniz.
* DİKDÖRTGEN: Suratta değişiklik yapan ama fazla değiştirmeyen bir yüz şeklidir. Şakak kemiğini örtecek şekildeti kesimler ile dengeli ve uyumlu saç modellerine sahip olabilirsiniz.
* ÜÇGEN: Saç şeklinde daha negatif olan bir yüz biçimidir. Bunu enselerde saçı azaltarak şakak kemiğindeki bölgeden saç tepesine doğru volümü arttırarak yaptırabilirsiniz
Yapması kolay, silmesi zor... Hanımlar, siz siz olun yüz ve göz makyajınızı silmeden yatağa yatmayın. Yorgunluğu bahane ederek cildinizin bozulmasına ortam yaratmayın. 1- Pamuğunuzu göz makyajı temizleyiciniz ile ıslatın. Gözlerinizi kapatın. Yavaş ve hafifçe kirpik köklerinizden uçlara doğru rimelinizi çıkarın. Kirpiklerinizin rimelden tamamen arındığından emin olduktan sonra, üst göz kapağınızı içten dışa doğru temizleyin. 2- Göz makyajınızı temizlerken sert ve yıpratıcı hareketlerden kaçının. Göz çevresindeki deri kolaylıkla tahriş olur ve kırışabilir. 3- Göz makyajınızı tamamen temizleyip duruladıktan sonra bir kağıt mendil veya yumuşak bir havluyla iyice kurulayın.
Hamilelerin yasaklı gıdaları Uzmanlar; anne adaylarını az pişmiş yumurtadan, deniz ürünlerine kadar pek çok besinden uzak durmaları için uyarıyor. İşte, hamilelikte beslenme konusunda dikkat etmeniz gerekenler...
* Küflü ve pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler güvenilir değildir. Peynir iyi bir kalsiyum kaynağı olduğundan, hamileler için gereklidir ama pastörize sütten yapılmış olmasına dikkat edilmelidir.
* Az pişmiş yumurta ve pişmemiş yumurta içeren mayonez gibi yiyecekler hamileyken tüketilmemeli. Çiğ ve az pişmiş yumurta, şiddetli besin zehirlenmesine neden olan salmonella'nın kaynağı olabilir.
* Çiğ ya da az pişmiş et kesinlikle yenmemeli. Az pişmiş ve çiğ ette toksoplazma riski vardır. Toksoplazma, düşüğe ve doğum kusurlarına neden olabilir. Et ve tavukları, hiç pembelik kalmayana kadar pişirmelisiniz.
* Konserve balıkları haftada iki kereden fazla yemeyin. Hamilelere özellikle; taze lüfer, palamut, levrek, sardalye, uskumru ve somon tavsiye edilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|