Babamdan kalan geleneksel usulle balık pişiriyorum
Tabii ki ben değil. Rumeli Kavağı'ndaki Balıkçı Kahraman'ın sahibi Kahraman Altun söylüyor. Kendini bildi bileli balıkçılık yapıyor, bir nevi baba mesleği yani. Bir balık kokoreçi var ki...
Yağmur yağdığı zaman Sarıyer tarafına hiç gittiniz mi? Uzunca bir yol alıyorsunuz ya sanki şehir dışına çıkar gibi hissediyor insan. (Bu arada orada oturup örneğin Taksim'de çalışanlara da Allah kolaylık versin, o ayrı mesele.) Bu hafta sonu Sarıyer'e doğru gidebilirsiniz. En son ne zaman yağmurda yürüdünüz? Benim çok oldu. Eskiden çizmelerimi, yağmurluğumu giyer kulağımda walkman'im uzun uzun dolaşırdım. Eric Clapton'ın "Wonderful Tonight" ına eşlik ederdim yüksek sesle. Mutlaka bir "Acılara Tutunmak" da patlatırdım Ahmet Kaya'dan. Pek bir özgür, pek bir yenilenmiş, sanki büyük iş başarmış olarak eve dönerdim. Rumeli Kavağı'nın o tarafa yolunuz düşerse Balıkçı Kahraman'da balık yemelisiniz. İskele Caddesi 15 numara. Sahibi Trabzon Sürmeneli Kahraman Altun. Restoran 1996 yılından beri var ama son yıllarda biraz daha genişletilmiş. Balıkçı Kahraman tipik bir balıkçı restoranı. Yarı açık bir mutfağı var arka tarafta. Özelliği ne midir? Kahraman Altun diyor ki: "Babamdan kalan geleneksel usulle pişiriyorum balığı. Kendimizi bildik bileli ailecek balıkçıyız." Altun nasıl pişiriyor bilinmez ama sonuç mükemmel. Bir iki tavsiyem var elbette. Öncelikle kırlangıç ızgara, yavru kalkan ve balık kokoreçi. Az miktar, mümkünse bir iki kişi paylaşın da mevsim balıklarına yer kalsın. Balıkçı Kahraman'ın müşteri portföyü geniş. Bakanlar, milletvekilleri, işadamları, sanatçılar. Duvardaki fotoğraflarda yok yok. Rahmi Koç'tan Turgut Özal'a, futbolculardan şarkıcılara kadar herkesin fotoğrafını görebilmek mümkün... Restoranda bir de dev ekran var, hani maç seyretmek için. Ama hatırlatırım Kahraman Altun ve ailesi Trabzon Sürmeneli. Yani eğer başka bir takımı tutuyorsanız, "Büyük maçların ideal mekanıdır" diyemem doğrusu.
TAKOZ LAKERDA Bu arada lakerda yemeyi de unutmayın. Öyle küçücük değil, takoz lakerda bunlar. Bir tadın, sonra ne dediğimi anlayacaksınız. Çıkışta yağmur altında kısa bir yürüyüş daha öneririm, yediklerinizi eritme babında... Not 1: Yağmurlu gün diye yazdım çünkü maalesef bu hafta sonu yağış var. Not 2: Orhan Kemal Müzesi'ni gezmeye gidip kapı duvarla karşılaşanlara bir özür borçluyum galiba. Tam yanında kitapların satıldığı yere "Müzeyi gezmek istiyorum" deseydiniz hemen açarlardı. Ayrıca gelip dönenleri duysalar çok ama çok üzülürlerdi...
Not 3: Balıkçı Kahraman'ın telefonu: (0212) 242 64 47
|