Lezzet Güneşi
Yeşil yelkenliler Marul yapraklarının ortadaki beyaz kısımlarını iki tarafından, yeşil kısımlarından 3-4 cm. kalacak ve 10 cm. boyunda olacak şekilde kesin, tekneler hazırlayın. Yeşil yaprakları incecik kıyın. Beyaz damar kısmının ucunu sivri olacak şekilde kesin. Peynir, maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve kıyılmış marul yaprağını harmanlayıp, ezerek karıştırın. Hazırladığınız peynirli harcı 10 cm'lik marul teknelerinin içine tepeleme doldurun, hazırladığınız damar kısmını harca dikin. Üzerlerine domates serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 6 yaprak kaşık marul * 6 çorba kaşığı beyazpeynir (tuzsuz) * 3 çorba kaşığı maydanoz (çok ince kıyılmış) * 6 çorba kaşığı ceviz (robotta kıyılmış) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * Yarım adet domates (küçük küp doğranmış)
Pekmezli sıcak muz Tereyağını orta ateşte eritip, pekmezi katın. Kabarıp, koyulaşıncaya kadar yakmadan ısıtın. Hazırladığınız karamele muzları katıp, bulayın ve kısık ateşte 1 dakika pişirin. Kremayı ilave edip, muzlar ısınıncaya kadar birkaç dakika daha pişirin. Nane yaprakları ile süsleyip, ılık servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 15 gram tereyağı * 4 çorba kaşığı pekmez * 4 adet muz (soyulmuş, 3'e bölünmüş) * 120 ml. krema * 4 dal nane
PÜF NOKTASI * Meyve ve sebze lekeleri Kumaşın etiketindeki bilgiler uygunsa (çarpı işareti olmayan üçgen) seyreltilmiş çamaşır suyu veya oksijenli su kullanabilirsiniz ama siz yine de başlangıç kısmındaki uyarıları okuyun. Çamaşır suyu kullanılmaması tavsiye ediliyorsa:
* Sentetik kumaşlarda, suyla veya seyreltilmiş sirke ile silin ve durulayın.
* Sentetik olmayan kumaşları önce yarı yarıya sulandırılmış alkol daha sonra ise sirke ile silin ve durulayın. Yünlüleri sirkeye batırılmış bir bez ile silin ve durulayın.
|