kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kundakçı: Fotoğraftaki kişi ben olabilirim

Susurluk davasında yargılanan Bucak'ın mahkemeye sunduğu fotoğrafta Çatlı'yla yan yana olan generallerden birinin dönemin Jandarma Asayiş Bölge Komutanı Hasan Kundakçı olabileceği belirtildi Kundakçı, SABAH'a "Birlikte yemek yemiş olabiliriz. Ama ben Çatlı olarak biriyle yan yana gelmedim. Gelseydim, ona ASALA başarısını sormak isterdim. Çatlı'yı şahsen görmek isterdim" dedi.

Susurluk davasından beraati Yargıtay tarafından bozulunca, yeniden yargılanmaya başlayan eski DYP milletvekili Sedat Bucak'ın, Abdullah Çatlı'yla ilgili "devlet sırrı" diye mahkemeye sunduğu belgeler arasında bulunan fotoğraftaki generallerden biriyle ilgili sır perdesi aralandı. Abdullah Çatlı'yla aynı karede görülen generallerden birinin, dönemin Jandarma Asayiş Bölge Komutanı Hasan Kundakçı olabileceği anlaşıldı. Kundakçı, SABAH'a, Çatlı'yla fotoğraf çektirmiş olabileceğini söyledi, "Ancak Çatlı olarak biriyle hiç yan yana gelmedim. Karşılaşmak isterdim. Eğer karşılaşsaydım, ASALA terörüyle mücadelesindeki başarısını sorardım" dedi.

8 YIL SONRA SIR FOTOĞRAF
Susurluk'taki kazadan sonra "kaybolduğu" söylenen Çatlı'nın çantasındaki "sır" belgeleri 8 yıl sakladığını söyleyen Bucak, "Bunlar devlet sırrı, okunması devlete zarara verir" uyarısıyla mahkeme başkanına sundu. Mahkeme Başkanı da, üzerinde "çok gizli" ibaresi bulunan zarftan çıkan belgeleri ve fotoğrafları, tek tek tutanağa geçirtip, "kasaya" kaldırdı. Sedat Bucak'ın mahkemeye sunduğu belgeler içinde yer alan en önemli delil, Abdullah Çatlı, Sedat Bucak ve Korkut Eken'in Siverek'te generallerle çektirdiği fotoğraf oldu.

KUNDAKÇI: BEN OLABİLİRİM
SABAH'ın emniyet ve yargı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, fotoğraftaki general,1993- 1995 yılları arasında Jandarma Asayiş Bölge Komutanlığı yapan Korgeneral Hasan Kundakçı. Yemekteki diğer generalin ise, dönemin Şanlıurfa Tugay Komutanı olduğu öğrenildi. Kundakçı, şöyle konuştu: "1993-1995 yılları arasında Jandarma Asayiş Bölge Komutanı olarak görev yaptım. O dönem Sedat Bucak milletvekiliydi ve Şanlıurfa'da, Siverek'te PKK ile mücadele eden aşiretin reisiydi. Urfa'daki Mekanize Tugay'ın hareket kontrolü benim emrimdeydi. Sedat Bucak'ın hakkını teslim etmek lazım. PKK ile başarılı mücadele verdi. Şehit vermişsek veya karşı taraftan PKK'lı öldürülmüşse, bir araya gelip yemek yemiş olabiliriz. Abdullah Çatlı adını bilirim. Ama Mehmet Özbay'ı bilmem. Abdullah Çatlı'yı ASALA terörüyle mücadelesindeki başarısından dolayı bilirim. Eğer yan yana gelmiş olsaydık, 'ASALA terörünü nasıl etkisiz hale getirdiniz?' diye sorardım. O zamanlar ben, birçok insanla fotoğraf çektirdim. Korucularla da çektirdim, başkalarıyla da çektirdim."

"ÇATLI'YI GÖRMEK İSTERDİM"
Kundakçı, Sedat Bucak'la Siverek'de yemek yemiş olabileceklerini de kaydetti ve şöyle devam etti: "Sedat Bucak'la Siverek'te yemek yemiş olabiliriz. Tugay Komutanı da orada olabilir. Korkut Eken de olabilir. Korkut Eken 1987 yılına kadar emrimde çalıştı. Güzel işler yaptı. Kendisini severim, takdir ederim. 1988 yılından sonra yanımdan ayrıldı. MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile çalıştı. Kendisiyle dostluğumuz devam eder. Abdullah Çatlı'yı şahsen görmek isterdim. Ama görmedim. Çatlı'nın 1980'li yıllardaki ASALA operasyonlarını izlerdim. Siverek'te fotoğraf çekildiyse bilemem. Öyle bir resim ben de yok."

INTERPOL ARIYORDU
Emekli general Hasan Kundakçı hakkında, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı olarak görev yaptığı 14 Ağustos 1996 yılında yaşanan "sınır ihlali" sırasında Rum gösterici Solomon Spiru Solomo'nun bayrak direğine tırmanırken vurulup öldürülmesinin ardından, Kıbrıs Rum Kesimi'nin başvurusu üzerine Interpol tarafından "kırmızı bülten" çıkarıldı. Kundakçı hakkındaki "kırmızı bülten" nedeniyle yurtdışından gelen konferans çağrılarına bile katılamıyordu. Kundakçı hakkındaki yasak, Türk Interpolü'nün girişimleri üzerine 2001 yılında kaldırıldı.

Kadir ERCAN - ANKARA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Devlet sırları mahkemeyi bağlamıyor
 AB-İKÖ toplantısının iptali gündemde
 BBC World'da Erdoğan belgeseli
 ABD tazminata mahkum edildi
 TCDD'ye Karaman'ın yerine vekil müdür
 Türkiye tutuklu rekortmeni
 Tokat'ta büyük operasyon
MAHMUT ÖVÜR
'Hiçbir projemiz israfa yönelik değil'
Bu köşede, Eski...
MUHARREM SARIKAYA
AKP'de vitrin nasıl oluşacak...
Adalet ve Kalkınma...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Bir bardak suda fırtına
Türk Ceza Kanunu'yla ilgili son...
YAVUZ DONAT
Antalya-Kızılcahamam hattı
Üç gün boyunca herkes...
Sürpriz tanık şoku
Bayan milli haltercilerin eski antrenörü Üstündağ'ın tutuklanmasında,...
Gazeteci Serdar Turgut beyin kanaması geçirdi
Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirilen Serdar Turgut,...
4.0 büyük depremin habercisi
4.0 büyük depremin habercisi
Deprem şurasında biraraya gelen uzmanlardan ürküten açıklama:...
14 bin 'öğretici' aranıyor
14 bin 'öğretici' aranıyor
Yeni eğitim-öğretim yılına öğretmen ve sınıf yetersizliği ile...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.