|
|
Şehir buklesi
Yağlı kağıttan 10 adet 10x10 cm. ebatlarında kareler kesin, külah şekli verip, içlerini kağıt ile doldurun. Milföy hamurlarını unlu bir yüzeyde 12x12 cm. ebatlarında açın. Hazırladığınız külahların üzerine sarın, kat yerine yumurta sarısı sürüp, hamurları birbirine yapıştırın. Hamurların kabarmaması için keskin bir bıçakla çizikler yapın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra hamur külahlarının içindeki kağıtları çıkarın. Nişasta ve unu harmanlayın. Sütü yavaş yavaş ve karıştırarak una ilave edin. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tereyağını ilave edip, 5 dakika çırpın. Pudraşekerinin yarısını katıp, 5 dakika daha çırpın ve soğutun. Hamur külahlarının içini hazırladığınız krema ile doldurup, mevsim meyveleri ile süsleyin. Mevsim meyvesini kalan pudraşekeri ile püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Kremayı külahların üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER (10 adet) * 10 adet milföy hamuru * 1 adet yumurta sarısı (hafif çırpılmış) * 4 çorba kaşığı nişasta * 2 çorba kaşığı un * 1 lt. süt (ılık) * 100 gram tereyağı * 200 gram pudraşekeri * 100 gram mevsim meyvesi
|