Lezzet Güneşi
Biber bahçesi Piliçleri ince jülyen şeklinde doğrayın. Derin bir tavada yağı ısıtıp, etleri katın ve karıştırarak 5 dakika soteleyin. Sarmısak, kimyon tohumu ve zencefili ilave edip, harmanlayın. Tüm biberleri katıp, 10 dakika karıştırarak pişirin. Kalan malzemeleri ilave edip karıştırın ve 1-2 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) o 500 gram piliç göğüs o 2 çorba kaşığı zeytinyağı o 1 diş sarmısak (kıyılmış) o 1 çorba kaşığı kimyon tohumu o 1 tatlı kaşığı zencefil o 2 adet etli kırmızı biber (çekirdekleri çıkartılmış, jülyen kesilmiş) o 1 adet yeşil dolmalık biber (çekirdekleri çıkartılmış, jülyen kesilmiş) o 1 adet sarı dolmalık biber (çekirdekleri çıkartılmış, jülyen kesilmiş) o 1 çorba kaşığı tatlı kırmızıbiber sosu o 2 çorba kaşığı soya sosu
|