|
|
|
|
Sultan Abdülaziz'in seçimi
İtalyanlar'ın fesleğen sosu olarak da bilinen pesto sosu, 1860'lı yıllarda ülkeye giden Sultan Abdülaziz tarafından çok beğenilmiş. Abdülaziz'in sırf bu yüzden İtalya'dan getirttiği Agostino Casaretto'nun ünlü pesto sosu bugün hala torunu tarafından yapılıyor. Casaretto ailesinin 6. kuşak torunu Fabrizio Casaretto İtalyan mutfağını sevenlere şu önerilerde bulunuyor; "Gerek makarna gerek pizzalar ile kırmızı şarabı tavsiye ederim, marka belirtmeksizin son aylardaki favori şarabım 2001 Oküzgözü-Boğazkere. Elbette pizzanın yanında soğuk bir bira veya kolaya da doyum olmaz! Yemek sonrası espresso veya capucino'nun yanına limoncello veya grappa düşünülmesi gerekir."
|
|
|
|
|
|
|
|
|