|
|
Elmalı tart
Unun ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tozşeker, kabartma tozu, süt ve tereyağını koyup, una yedirin. Unlu bir yüzeyde hamur özleşene kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun. Düz bir yüzeye 50x35 cm. ebatlarında bir mutfak tülbenti yayın. Hazırladığınız hamuru bu tülbentin üzerine koyup, 20x35 cm. ebatlarında açın. Elma, tarçın ve cevizi iyice harmanlayıp, açtığınız hamurun üzerine uzun kenarlarından 4'er cm. boşluk bırakarak yayın. Hamuru tülbent yardımı ile uzun kenarından katlayarak rulo yapıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hamurun üzeri sararıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri serpip, keskin bir bıçakla dilimleyin. Arzu ederseniz krem şanti ile birlikte servis yapın. MALZEMELER (12 Dilim) * 4,5 su bardağı un (elenmiş) * 2 adet yumurta * 1 su bardağı+1 çorba kaşığı tozşeker * 1 çay kaşığı kabartma tozu * 5 çorba kaşığı süt * 200 gr. tereyağı * 4 adet elma * 1 çorba kaşığı tarçın * 1 çay bardağı ceviz * 5 çorba kaşığı pudra şekeri
|