kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Fırında içli köfte
Elmalı tart

Fırında içli köfte

Bulguru, içine mutfak tülbenti yayılmış bir süzgecin içine koyun, derin bir kabın üzerine oturtun. Suyu bulgurun üzerine gezdirin, üzerine bir kapak kapatıp 15 dakika dinlendirin. Bu süre içinde bulguru bir kez karıştırın. Patatesleri rendeleyin, bulgur, yumurta, un, tuz, kimyon ve sarmısağı ilave edip, yoğurun. Isıtılmış yağda soğanları sararıncaya kadar 3-4 dakika soteleyin. Kıymayı ilave edip karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Kalan iç malzemelerini katıp harmanlayın. Hazırladığınız bulgurlu harcın yarısını 25x35 cm. ebatlarında yağlanmış bir fırın kabına yayın, spatula ile hafifçe bastırarak sıkılaştırın. İç harcı bulgurlu malzemenin üzerine düzgün bir şekilde yayın. Kalan bulgurlu malzemeyi de iç harcın üzerine yayıp, tekrar hafifçe bastırarak sıkılaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri sararıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER (10 kişilik)
* 450 gram bulgur (köftelik)
* 3 su bardağı su (kaynar)
* 4 adet patates
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çay kaşığı kimyon
* 3 diş sarmısak (dövülmüş)
* Tuz (arzu edilen miktarda)

İçi:
* 500 gram kıyma
* 2 adet soğan (rendelenmiş)
* 2 çorba kaşığı kuşüzümü
* 50 gram ceviz (iri dövülmüş)
* 10 sap maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı yenibahar
* Tuz, karabiber, pul kırmızıbiber

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 23-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 22-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 21-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 20-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 19-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 18-09-2004
 Sıcak salata   / 17-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 16-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 15-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 14-09-2004
AYŞE ÖZYILMAZER
Bedavacılığın çilesini saçlar çekermiş
Geçen gün...
HAKAN & UTKU
Seri röportajlar
- Toplanın şöyle içtima alanına, tek...
AYŞE TÜTER
Fırında içli köfte
Bulguru, içine mutfak tülbenti...
Şeker hastaları sert meyveleri yemeli
Şeker hastaları sert meyveleri yemeli
Türkiye Diyabet Tedavi ve Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel...
Diyabet hastaları bir günde toplam 6 öğün yemelidir
Diyabet hastaları bir günde toplam 6 öğün yemelidir
* Diyabette zayıflama programı nasıl olmalı?
Diyabette...
Çiftlik gittikçe şenleniyor
Çiftlik gittikçe şenleniyor
Ünlüler Çiftliği'nde önceki gece gerçekleşen eleme gecesinde Yasemin...
Ben o çiftlikte kalamazdım
Ben o çiftlikte kalamazdım
Kimileri için sivri dilli ve bir o kadar da itici, kimileri için ise...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.