|
|
Fırında içli köfte
Bulguru, içine mutfak tülbenti yayılmış bir süzgecin içine koyun, derin bir kabın üzerine oturtun. Suyu bulgurun üzerine gezdirin, üzerine bir kapak kapatıp 15 dakika dinlendirin. Bu süre içinde bulguru bir kez karıştırın. Patatesleri rendeleyin, bulgur, yumurta, un, tuz, kimyon ve sarmısağı ilave edip, yoğurun. Isıtılmış yağda soğanları sararıncaya kadar 3-4 dakika soteleyin. Kıymayı ilave edip karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Kalan iç malzemelerini katıp harmanlayın. Hazırladığınız bulgurlu harcın yarısını 25x35 cm. ebatlarında yağlanmış bir fırın kabına yayın, spatula ile hafifçe bastırarak sıkılaştırın. İç harcı bulgurlu malzemenin üzerine düzgün bir şekilde yayın. Kalan bulgurlu malzemeyi de iç harcın üzerine yayıp, tekrar hafifçe bastırarak sıkılaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri sararıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER (10 kişilik) * 450 gram bulgur (köftelik) * 3 su bardağı su (kaynar) * 4 adet patates * 1 adet yumurta * 1 çorba kaşığı un * 1 çay kaşığı kimyon * 3 diş sarmısak (dövülmüş) * Tuz (arzu edilen miktarda)
İçi: * 500 gram kıyma * 2 adet soğan (rendelenmiş) * 2 çorba kaşığı kuşüzümü * 50 gram ceviz (iri dövülmüş) * 10 sap maydanoz (ince kıyılmış) * 1 çay kaşığı yenibahar * Tuz, karabiber, pul kırmızıbiber
|