|
|
Lezzet Güneşi
Bezeli tart Un, tozşeker ve tereyağını ince ekmek kırıntısı haline gelene kadar robottan geçirin. Robot çalışırken suyu ilave edin ve sert bir hamur kıvamı elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru düz ve unlu bir yüzeyde yumuşayıncaya kadar yoğurun. Streçe sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 25 cm çapında kalıbın taban ve kenarlarını kaplayacak büyüklükte açıp kalıba yayın. Tabanına çatalla birkaç yerinden delik açın. Hamurun üzerine yağlı kağıt yayıp, fasulye taneleri koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Yağlı kağıt ve fasulye tanelerini alıp 10 dakika daha pişirin. Bir kapta limon kabuğu, limon suyu, tozşeker, süzülmüş yumurta ve yağı karıştırın. Benmari usulü, karışım koyulaşıncaya kadar karıştırarak ısıtın. Başka bir kapta jelatini su ile ıslatın ve yine benmari usulü eritin. Erittiğiniz jelatini limon kremasına ekleyin. Pişen hamurun içine hazırladığınız limon kremasını yayın ve katılaşmasını bekleyin. Yumurta beyazlarını, kar gibi olup, koyulaşana kadar mikserle çırpın. Şekeri, her eklediğinizde eriyinceye kadar çırparak, yavaş yavaş katın. Limon kremasının üstünü hazırladığınız bezeyle kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 250 gram un * 2 çorba kaşığı tozşeker * 125 gram tereyağı * 2 çorba kaşığı su * 1 çorba kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş) * 90 ml limon suyu * 170 gram tozşeker * 3 adet yumurta (hafif çırpılmış ve süzülmüş) * 60 gram tereyağı (doğranmış) * 2 yaprak jelatin * 2 çorba kaşığı su (ılık) * 2 adet yumurtanın beyazı (oda sıcaklığında) * 125 gram tozşeker
|