kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir Akdeniz evi lezzet durağı oldu
Bir Akdeniz evi lezzet durağı oldu

Bodrum'daki Denizhan Et Lokantası, ızgara ve kebaplarının yanı sıra tava ve güveçleriyle de Türk yemeklerinin bir sentezini yapıyor.

Bodrum'da tatilini geçirip de lezzetli bir et yemeği tatmak isteyenler için Denizhan Et Lokantası, son derece sıcak bir ortamda, müstakil bir Akdeniz evinde hizmet veriyor. Taş, tuğla ve ağacın birleşiminden oluşan bu mekanda bir öğlen veya akşam yemeği yemeye karar verdiyseniz, yöresel lezzetlere ve bol porsiyonlara önceden hazırlıklı olmalısınız. 1998'da açılan mekanda her klasik et lokantasında olduğu gibi ızgara, et ve kebap çeşitleri var. Ancak rakiplerinden farklı bir senteze ulaşmış durumda. Mekanın sahibi ve işletmecisi Deniz Eyinç bu sentezi şöyle açıklıyor: "Bodrum gibi sıcak bir yerde alışılagelmiş kebapçılık anlayışının dışına çıkmayı düşündük. Izgaranın yanı sıra tava yemekleri ve Ege, Akdeniz, Güneydoğu ve Marmara mezeleriyle Bodrumlular'ın karşısına çıktık."

SEBZELER BAHÇEDEN
Büyük bir bahçesi, biri açık ve diğeri kapalı terası bulunan lokantada toplam 280 kişiye servis yapabilme imkanı var. Günün çorbasıyla açılan mönüsü, salata ve mezeler, sıcak mezeler, kebap ve ızgaralar, tava ve güveçler, tatlılar, meyveler şeklinde gruplandırılmış. Meşrubatların yanı sıra her türlü alkollü içecek de bulunuyor. Lokantanın en büyük özelliklerinden biri, kullanılan patlıcan, domates, salatalık, turp, marul gibi sebzelerin çoğunun arka bahçelerindeki bostanda yetişiyor olması. Ayrıca turşularını da kendileri yapıyorlar. Kebaplarının lezzeti ise kullanılan pek çok malzemenin farklı bölgelerden geliyor olması. Örneğin şalgam Adana'dan, tulum peyniri Rami'den, salça ve baharatlar Antep ve Urfa'dan geliyor. Bunun yanı sıra yerel zeytinyağı kullanılıyor. Tüm bunların özel olarak satışı da yapılıyor.
Turgutreis yolu üzeri, Beylikkırlar Mevkii, Konacık, Bodrum.
Tel: (0252) 363 76 74
DİĞER GURME HABERLERİ
 İyi rehber için iyi restoran lazım
 Evinde köfte satıyor
 Gizli ajanlar yıldız dağıtıyor
 Neden bizde restoran rehberi yok?
 Ağustos mehtabının keyfi Sunset'te çıkar
 Sörf cennetine şık restoran
 Kedi sevmeyen gelmesin
 Tatilde açık büfe de zayıflatır
 Beslenmesi düzenli ödülü hak ediyor
 Tam bir gurme balık restoranı
 Cibali'den Çubuklu'ya lezzet transferi yapıldı
 Londra'da özel bir Türk restoranı
 Beğendiklerim
 Bu terasta manzara doyuruyor
 Bir tatlı huzur almaya gelebilirsiniz
 Sıcak günler için buz gibi bir mola
 Boğaz'ın yeni eğlence durağı
 En güzel manzaralı kebapçı
 Ödüllü şeflerin mutfağı
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Kısa film ve belgesel meraklılarına
Kısa film ve belgesel meraklılarına
Karaköy'deki Osmanlı Bankası Müzesi Sineması, kapılarını 16 Eylül'de...
Hüzünle besleniyor
Hüzünle besleniyor
"Korkum Yok" albümünü çıkaran Demet Sağıroğlu "Acı ve gözyaşı...
Karanlık dünyalardan ışıltılı şarkılar
Kerim ve Selim Altınok dünyaya birlikte geldiler, görme engelli...
Eğitimde başarı için dengeli beslenme şart
Çocukların okulda yedikleri öğrenme kapasitelerini de etkiliyor. Bu...
Sufi gözüyle Türkiye turu
Ömer Şerif'e 2003 Venedik Festivali'nde Onur Ödülü, Cesar'da ise En İyi Oyuncu...
Ünlü tv serisinden perdeye
1970'lerin ABD'de en popüler dizilerinden olup nedense bize uğramayan "Starksy...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.